top of page

Obiteljski DIY za blagdane

Blagdani su najljepše vrijeme za obiteljsko zbližavanje. Tada ipak nešto više vremena provodimo svi kod kuće i možemo se posvetiti aktivnostima za koje inače možda nemamo toliko vremena. Danas vam donosim ideju za jedan zajednički DIY - uradi sam blagdanski projektić koji će vam ostati kao uspomena godinama kasnije.



Ukoliko imate djecu, uključite ih, ova aktivnost je idealna za male prstiće. Osim s djecom, ovaj DIY možete izraditi s partnerom, prijateljima, s bilo kime vašem srcu dragom.


Post je nastao u suradnji s Offertissimom, tamo sam pronašla sve potrebno za ovaj projektić, a posebno me oduševilo okruglo slikarsko platno. No, ukoliko ne pronađete okruglo platno, slobodno koristite i četvrtasto/pravokutno.



Osim slikarskog platna, za izradu ove dekoracije trebati će vam samo još tempere.

I prstići.

S obzirom da radimo vijenac, potrebno je smiksati nekoliko nijansi zelene boje. Koristite crnu i bijelu boju za miješanje sa zelenom kako biste dobili tamniju i svijetliju nijansu.



Kada su boje spremne, pomoću nekog okruglog predmeta (npr.tanjura) lagano iscrtajte krug kako bi vijenac bio pravilnog oblika. 



Sada je vrijeme da uposlite prstiće. Uključite sve ukućane, vjerujem da će se djeca posebno veseliti. Tapkajte prstom u boju i ostavljajte otiske na platnu prateći iscrtani krug. Slažite otiske u nekoliko redova, kako biste postigli punoću vijenca. Kada ste zadovoljni izgledom, ostavite da se osuši.


Po želji, ispišite neki tekst ili datum, a možete kistom nacrtati i mašnu, kao što sam ja.



I to je to, vrlo jednostavna aktivnost u kojoj će uživati cijela obitelj, a rezultat je prekrasna uspomena - na platnu i u srcima.


Isto tako, ovo može biti i jako lijepi poklon, primjerice za bake i djedove od unuka. Nešto što su djeca sama izradila i ostavila dijelić sebe - svoje otiske. 



p.s. ne brinite, tempera se vrlo lako opere vodom i sapunom s prstića


Nadam se da vam se današnja ideja svidjela te da ćete se i sami okušati u ovoj aktivnosti. 


Do sljedećeg posta,

Matea


*post je nastao u suradnji s Offertissimom

bottom of page