top of page

Vijenac za vrata (8/20)

Nadam se da su adventski vijenci gotovi i da ste danas upalili prvu adventsku svijeću. To znači da smo korak bliže najljepšem dobu godine. Isto tako, to znači da će i oni, koji su se do sada odupirali, popustiti kočnice i prigrliti blagdansko raspoloženje. Krajnje je vrijeme da i na vrata objesite vijenac i poručite susjedstvu da ste spremni za blagdane.


Ovaj post je nastao u suradnji s Offertissimom. Oni su prva stanica kada tražim materijal za DIY, kod njih na odjelu s vrtnim asortimanom možete pronaći kolutove za vijence, cvjećarske spužve, vrtlarske škare, razno umjetno bilje i dekoracije. U božićnom programu imaju puno sitnih dekoracija koje se odlično mogu iskoristiti za ovakve projekte.



Ja sam se ovoga puta odlučila za vijenac od prirodnog zelenila s malo pampasa i svega par dekoracija u neutralnim tonovima. Nisam, doduše, mogla odoljeti crvenoj traci koju sam dodala na kraju.



Materijal:

  • kolut za vijenac

  • cvjećarska žica

  • zelenilo

  • dekoracije

Ljubičaste zvončiće sam obojala u bež nijansu kako bi se uklopili s autićem koji mi je glavna dekoracija ovog vijenca. Autić s drvcem na krovu je jedan od hit postova prošlogodišnjeg projekta, možete pročitati više o tome ovdje. Budući da sam i ove godine u Offertissimi pronašla preslatki autić, morala sam ga uključiti.



Kada sam pripremila dekoracije, krenula sam na izradu vijenca. Zelenilo sam narezala na manje dijelove kako bih lakše mogla slagati vijenac. Prvi korak je vezanje žice za kolut. Mora biti čvrsto zavezana kako se ne bi izvukla dok zatežete grančice.



Prvi red sam popunila borovim grančicama. Uzimala sam male buntove i pri dnu ih omatala žicom te dobro stegnula. Ponavljala sam postupak dok nisam popunila cijeli krug. "U pravilu" bi kolut trebalo omotati sa svih strana, no ja volim sve pojednostaviti pa sam to napravila samo s gornje strane. Ionako se neće vidjeti kada se postavi na vrata.



Kada sam popunila cijeli kolut borovim grančica, počela sam dodavati eukaliptus. Sada je važno paziti da sakrijemo žicu ispod grančica. Ja sam dodala nekoliko buntova eukaliptusa te sam namjerno ostavila da "strši" prema van kako bih dobila opušteniji izgled vijenca. Forma vijenca je već sada gotova, no htjela sam dodati i malo pampasa na donju stranu vijenca.

Male buntove pampasa sam vezala žicom kako bih mogla lakše pričvrstiti za vijenac te kako bih izbjegla da se pampas razleti na sve strane.



Sada je ostalo još samo dodati ukrase. Njih možete fiksirati ljepilom ili ih, kao ja, vezati žicom. Na vrhu sam dodala traku koja će držati vijenac i to je to.

Ukoliko vam postupak nije dovoljno jasan iz mog opisa, na Instagram profilu (@matea_halilovic) možete pronaći IGTV video izrade ovog vijenca.


Za kraj, otkrit ću vam još jedan trik za postavljanje vijenca na vrata. Nemojte zabijati čavliće u vrata - treba vam samo jedna samoljepljiva kukica za vješanje. Nju zalijepite naopačke s unutarnje strane vrata te na nju zakačite traku koja vam drži vijenac.


#20xmasdiys na društevnim mrežama, bilo bi mi drago da se priključite. ❤


Matea


*sadržaj je sponzoriran

bottom of page