top of page
Matea

Mirisni crumble s jabukama

Dugo nisam objavljivala na blogu, ali se zato vraćam s jednim mirisnim receptom. Idealnim za isprobavanje tijekom ovog cozy, tmurnog, produženog vikenda. Ovaj post vam donosim u suradnji s Offertissimom, a koristila sam Nutrigold proizvode iz njihove ponude kako bih crumble pripremila na malo zdraviji način. Nadam se da ćete isprobati i guštati u ovom divnom receptu.



Prije nego krenemo na sastojke, napomenut ću da recept možete prilagoditi sebi. Pirovo brašno i šećer kokosovog cvijeta možete zamijeniti bilo kojim drugim, a umjesto kokosovog ulja možete koristiti i običan maslac. No, ja vam garantiram da je ova kombinacija extra mirisna pa ako su vam ovi sastojci dostupni - isprobajte tako kako piše.


Potrebni sastojci:

za nadjev od jabuka

  • 500 g očišćenih jabuka

  • 1 žlica pirovog brašna

  • 1 žličica cimeta

  • 50 g šećera kokosovog cvijeta

za crumble

  • 150 g zobenih pahuljica

  • 100 g pirovog brašna

  • 120 - 150 g šećera kokosovog cvijeta (ovisno koliko slatko volite)

  • 100 g kokosovog ulja

Priprema:

Pećnicu upalite na 180°C i ostavite da se grije.

Jabuke ogulite i narežite na malo veće kockice. Pomiješajte ih s brašnom, cimetom i šećerom te sipajte u pekač koji ste prethodno premazali s malo kokosovog ulja.

U posudu stavite sve sastojke za crumble te ih rukama pomiješajte dok se ulje ne upije u suhe sastojke i tekstura bude mrvičasta. Sipajte preko jabuka da cijela površina pekača bude prekrivena. Stavite u pećnicu na 35 - 40 min.



Poslužite toplo u zdjelice i obavezno dodajte kuglicu sladoleda od vanilije.




I da, da...jasno mi je da nisam dosljedna jer sam napravila "zdraviji" crumble koji sam onda utopila u sladoledu ali znate kako se kaže... you win some, you lose some. Ali ako želite ipak biti bolji karakter od mene, možete nabaviti neku zdraviju verziju sladoleda ili pak poslužiti uz grčki jogurt. Vjerujem da ćete jednako uživati u mirisnim aromama jabuka i cimeta te neodoljivoj toplo - hladno kombinaciji.




Na slikama ispod možete pogledati neke moje Nutrigold favorite kojima se uvijek vraćam. A sve njih, kao i preslatke zdjelice i pekač iz ovog posta, možete pronaći u Offertissiminoj ponudi.





Do idućeg posta,

Matea


*sadržaj je sponzoriran

Comments


bottom of page