top of page

Kolač od bundeve

Nakon zaista dugog ljeta i lijepog vremena, napokon nam je stigla ona prava jesen. Jutra su svježa i hladnoća štipka za obraze, a večeri se najljepše provode ušuškane ispod mekane dekice. Više nije nelagodno upaliti pećnicu zbog vrućine, već baš suprotno - dobro dođe da se malo odgodi početak sezone grijanja. Kako bi dostojno poželjeli dobrodošlicu jeseni, danas pečemo - kolač od bundeve.



Za početak, potrebno je pripremiti pire od bundeve. Ja sam koristila Hokaido tikvu i pokazala se odlična u ovom receptu. Tikvu sam očistila od koštica, narezala na deblje kriške i stavila u pećnicu na 200°C otprilike pola sata. Probajte s vilicom te produžite vrijeme pečenja ukoliko nije potpuno mekana. Nakon što se malo prohladila, skinula sam koru i sve izmiješala električnim mikserom kako bi dobila pire. Za recept će vam trebati 250g, a ostalo možete spremiti u hladnjak i iskoristiti za juhu, domaće njoke i puno drugih ukusnih jela.



Osim recepta za ovaj mirisni kolač, u današnjem postu vam donosim i ideju za ukrašavanje na malo posebniji način. Hej, rekli smo da dočekujemo jesen kako spada, zar ne?!

Da bi dobili izgled lisice, iz papira izrežite jednostavnu šablonu (kao na slici ispod) te njome prekrijte kolač, a ostatak posipajte šećerom u prahu. Koristeći crnu boju za pisanje po kolačima ili rastopljenu čokoladu nacrtajte oči. Za nos možete iskoristiti polovicu Nutrigold sendvič keksa, a za uši duguljaste kekse poput piškota ili plazma keksa.




Ja sam u ovom receptu koristila Nutrigold proizvode (šećer kokosovog cvijeta, kokosovo ulje, cejlonski cimet itd.) koji su dostupni u Offertissima poslovnicama. Osim toga, Offertissima je idealno odredište ukoliko tražite pribor za izradu slastica. Zaista imaju velik izbor i vjerujem da ćete naći sve što vam zatreba.



Još jedna stvar kojoj ne mogu odoljeti kada se nađem u Offertissimi je - keramika. Uz veliki izbor šalica i tanjura, meni uvijek zapnu za oko zdjelice koje sam i ovoga puta odabrala.




Nadam se da vas je ovaj post inspirirao da upalite pećnice, ugrijete atmosferu kod kuće i zasladite si dan.


Do sljedećeg posta,

Matea


*post je nastao u suradnji s Offertissimom



bottom of page