top of page

Nazdravi za ljeto

Ljeto je vrijeme kada se više družimo s dragim ljudima, pa češće i nazdravimo nekim finim, rashlađenim pićem. Ja volim isprobavati nove kombinacije i volim svoje goste ponuditi nečim zanimljivim i nesvakidašnjim. Primjetila sam da su ove godine kokteli s teraninom hit, pa sam odlučila isprobati teranino gin - tonic i odmah ga uvrstila u svoje favorite. A kako bi i vi isprobali, zapisala sam vam recept.


Osim recepta, pokazati ću vam i kako na jednostavan način, još malo "začiniti" svoje koktele (ili bezalkoholno piće) i izazvati WOW efekt.


Umjesto običnih kockica leda možete napraviti led u kalupu za muffine te u njega staviti dodatke po želji. Ja sam se odlučila za varijantu s limunom/limetom i listićima mente jer mi ta svježina lijepo paše uz teranino. No, ako radite klasičan gin-tonic, možete u led ubaciti i uobičajene začine poput borovice, zvjezdastog anisa, rozog papra i slično.

Isto tako, ako radite neki drugi, voćni koktel - u led možete dodati i borovnice ili neko drugo voće. Mogućnosti su zaista neograničene, a rezultat je jako efektan. Ako tome dodate elegante, velike čaše za koktele, dojam će biti poseban. Ja sam svoje čaše za gin - tonic pronašla u Offertissimi i one su bile inspiracija za ovaj recept i post.



Led s dodacima:

  • narezati limun/limetu na tanke listiće i pripremiti svježu mentu

  • u kalup za muffine slagati željenu količinu dodataka

  • sipati vodu do 2/3 kalupa

  • staviti u zamrzivač na par sati

*led nakon smrzavanja možete prebaciti u vrećicu ili posudu da vam kalup ne zauzima puno mjesta u hladnjaku



A kada ste pripremili led, vrijeme je da smiksate taj teranino G&T. Recept je zapravo samo smjernica, vi, naravno, mjere možete prilagoditi svom ukusu.


Jeste li već probali nešto slično?


Živjeli!


Do sljedećeg posta,

Matea


*alkoholna pića treba konzumirati umjereno i s oprezom te isključivo ako ste punoljetna osoba

**post je nastao u suradnji s Offertissimom

bottom of page