top of page

BBQ party na otvorenom

Iskoristite ovu ljetnu sezonu za boravak na otvorenom i organizirajte druženje uz finu hranu i dobro ohlađeno piće. Sve potrebno za slaganje stylish settinga ćete pronaći u Offertissimi, a ja sam vam u ovom postu pripremila jednostavne i brze recepte za salatu i desert. Za meso ćete se već lako snaći ovisno o vašim preferencijama i još vam samo fali neki kutak pod drvetom u hladovini gdje ćete se smjestiti s ekipom.Kada organiziram neko druženje na otvorenom, poput roštiljanja ili piknika, volim koristiti staklene teglice jer, uz malo dodatnog truda, mogu izgledati efektno. Uz to, vrlo su praktične za prenošenje. Ovoga puta sam u teglicama složila salatu i desert. Salate možete naknadno prebaciti u posudu za posluživanje ili ih poslužiti direktno u teglama, a desert je zamišljen kao pojedinačna porcija u svakoj teglici te izgleda jako simpatično ako uz svaku teglicu stavite drvenu žlicu i neku porukicu (pogledajte slike za inspiraciju). Recepti se nalaze u nastavku, ja sam ovoga puta odabrala salatu sa slanutkom i cheesecake s plazma keksima, no na ovaj način možete poslužiti/složiti što god želite.

Osim staklenih teglica, za posluživanje hrane sam u Offertissimi pronašla predivne tanjure cvjetnog uzorka i s natpisom te drveni pribor za jelo i papirnate čaše zanimljivog dizajna. Papirnate slamke raznih dezena možete također pronaći u njihovoj ponudi. Slamke i pribor za jelo sam složila u limene lončiće koji dolaze sa silikonskim poklopcima te su vrlo zgodni i za čuvanje namirnica. Sve zajedno stvara razigrani dojam ovog stola i zove na uživanje.

Još me nešto posebno oduševilo kada sam tražila stvari potrebne za ovaj "bbq party", a to je limena posuda za posluživanje piva. Zanimljivog je dizajna te se lijepo uklapa uz dekoracije i ne morate je sakriti negdje sa strane. Poseban detalj je otvarač za boce koji se nalazi na posudi. Kako bi piće ostalo hladno, koristila sam uloške za prijenosni hladnjak koje sam prethodno zamrznula i mogu reći da se to pokazalo kao vrlo praktična ideja.

Ponijela sam i vazu/vrč te sam ubrala malo poljskog cvijeća i ubacila u nju. To je tako jednostavan detalj koji čini veliku razliku u izgledu cijelog settinga.

Karirani stolnjak sam prije nekoliko godina dala sašiti kod krojačice i zaista mi se najljepše uklapa za ovakva ležerna druženja na otvorenom. Sve ostalo što vidite na stolu je kupljeno u Offertissimi. Posebno mi je sviđa što imaju veliki izbor drvenog pribora za jelo te papirnatih tanjura/čaša/slamki jer je to moj izbor kada moram koristiti jednokratno.


Kako je cijeli setting izgledao možete pogledati na fotografijama niže.


Bajka, zar ne? Vrlo je malo potrebno da i vi složite svoju, pa zašto ne biste počeli planirati već danas.


Do sljedećeg posta,

Matea


*post je sponzoriran i nastao je u suradnji s Offertissimom

Comments


bottom of page