top of page

Valentinovski brownie

Veljača je stigla i polako vlast preuzimaju srca i krafne. Ja danas neću o krafnama, ali srcima nisam uspjela pobjeći kada sam u šopingu u Offertissimi naišla na preslatke kalupe. Odlučila sam odati počast mjesecu i danu zaljubljenih jednim jednostavnim i simpatičnim receptom, no koristila sam Nutrigold proizvode (koje također možete pronaći u Offertissimi) te ipak izvela malo "zdraviju" verziju brownie kolačića i mogu vam reći da su ispali odlično. Ako želite obilježiti Valentinovo, onda potražite ovakve srcolike kalupe za izrezivanje, a ako vam nije do toga - jednako fini će biti i ako ih izrežete na kocke.





SASTOJCI (za kalup cca 25x15 cm)

  • 100 g pirovog brašna

  • 30 g kakaa u prahu

  • prstohvat soli


  • 60 g kokosovog ulja

  • 80 grama tamne čokolade

  • 4 žlice eritrita

  • 230 ml zobenog mlijeka (ili po izboru)

za čokoladnu glazuru

  • 50 g tamne čokolade (ili bijele)

  • 1/2 žlice kokosovog ulja

  • šećerne mrvice (po želji)

Pećnicu zagrijte na 175°C, a kalup obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte sve suhe sastojke i stavite sa strane. Na pari otopite čokoladu s kokosovim uljem te dodajte eritrit i mlijeko, dobro promiješajte. Pustite da se malo prohladi i onda umiksajte suhe sastojke. Sipajte u kalup i pecite otprilike 25 min, probajte čačkalicom je li pečeno. Pustite da se ohladi te odvojite od papira.



Kalupom izrežite željene oblike. Na laganoj vatri otopite čokoladu s kokosovim uljem te pustite da se prohladi. Žlicom stavljajte glazuru na svaki pojedinačni kolačić te posipajte šećernim mrvicama. Možete poslužiti u papirnatim košaricama prigodnog motiva iz Offertissimine ponude.




Ako vam je do dekoracije za dan zaljubljenih, u njihovoj ponudi ćete pronaći baš dosta crvenih detalja, a osim toga imaju i veliki izbor sitnica koje možete darovati dragim ljudima kao znak pažnje. Moj odabir su uvijek šalice, jednu možete vidjeti i na fotografijama.



I za kraj, volite se svaki dan, pa tako i na Valentinovo. <3


Matea


*sadržaj je sponzoriran


bottom of page