Veljača je stigla i polako vlast preuzimaju srca i krafne. Ja danas neću o krafnama, ali srcima nisam uspjela pobjeći kada sam u šopingu u Offertissimi naišla na preslatke kalupe. Odlučila sam odati počast mjesecu i danu zaljubljenih jednim jednostavnim i simpatičnim receptom, no koristila sam Nutrigold proizvode (koje također možete pronaći u Offertissimi) te ipak izvela malo "zdraviju" verziju brownie kolačića i mogu vam reći da su ispali odlično. Ako želite obilježiti Valentinovo, onda potražite ovakve srcolike kalupe za izrezivanje, a ako vam nije do toga - jednako fini će biti i ako ih izrežete na kocke.
SASTOJCI (za kalup cca 25x15 cm)
100 g pirovog brašna
30 g kakaa u prahu
prstohvat soli
60 g kokosovog ulja
80 grama tamne čokolade
4 žlice eritrita
230 ml zobenog mlijeka (ili po izboru)
za čokoladnu glazuru
50 g tamne čokolade (ili bijele)
1/2 žlice kokosovog ulja
šećerne mrvice (po želji)
Pećnicu zagrijte na 175°C, a kalup obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte sve suhe sastojke i stavite sa strane. Na pari otopite čokoladu s kokosovim uljem te dodajte eritrit i mlijeko, dobro promiješajte. Pustite da se malo prohladi i onda umiksajte suhe sastojke. Sipajte u kalup i pecite otprilike 25 min, probajte čačkalicom je li pečeno. Pustite da se ohladi te odvojite od papira.
Kalupom izrežite željene oblike. Na laganoj vatri otopite čokoladu s kokosovim uljem te pustite da se prohladi. Žlicom stavljajte glazuru na svaki pojedinačni kolačić te posipajte šećernim mrvicama. Možete poslužiti u papirnatim košaricama prigodnog motiva iz Offertissimine ponude.
Ako vam je do dekoracije za dan zaljubljenih, u njihovoj ponudi ćete pronaći baš dosta crvenih detalja, a osim toga imaju i veliki izbor sitnica koje možete darovati dragim ljudima kao znak pažnje. Moj odabir su uvijek šalice, jednu možete vidjeti i na fotografijama.
I za kraj, volite se svaki dan, pa tako i na Valentinovo. <3
Matea
*sadržaj je sponzoriran
コメント