top of page

Idemo na piknik?

Ako je i vama, kao i meni, ostalo još dosta do odlaska na more ili možda ove godine, s obzirom na sitiaciju, odlazak ni ne planirate - sigurno si trebate pronaći zanimaciju kod kuće/na kopnu.

Zašto to ne bi bio piknik?

Kao izlet u prirodu ili možda kao piknik proslava neke nadolazeće prigode? Nastavite čitati, imam par ideja za vas.




Ovaj post je nastao u suradnji s Offertissimom jer tamo možete pronaći sve što vam je potrebno za organizaciju piknika. A u nastavku ćete vidjeti što sam ja odabrala.


Prvo i osnovno za piknik vam treba neka podloga za travu. To može biti deka, neki tepih (ukoliko radite proslavu u dvorištu i imate stari tepih pri ruci), stolnjak ili bilo što drugo. Pobacajte jastučiće i osnova za piknik je već tu.


Trebati će vam i rashladna kutija/torba/košara kako bi hranu i piće sačuvali od vrućine. U Offertissimi možete pronaći nekoliko opcija po povoljnim cijenama. Ja sam odabrala ovu metalic torbu koja se zbog svog oblika može maksimalno iskoristiti. Uz one "pingvine" koje ćete smrznuti i ubaciti u torbu kako bi hladili njen sadržaj, dobro će doći i ledeni omot za bocu kako se vaše omiljeno piće ne bi odmah ugrijalo na suncu.



Za improvizirani stolić možete iskoristiti drveni sanduk ili nekakvu košaru. Posebno me oduševilo što sam u Offertissimi pronašla alternativu plastičnom jednokratnom priboru/tanjurima. Tu su drveni noževi, žlice i vilice, papirnate čaše, tanjuri od drveta te razgradive papirnate slamke i ostalo. Osim toga, za serviranje hrane koristila sam i pletene košarice te staklenke. Mislim da je na ovaj način sve izgledalo simpatično i razigrano te da ovaj način serviranja hrane idealno funkciuonira za piknik.



Hrana za piknik može biti što god poželite, no bilo bi ipak poželjno da se većinom držite "suhih" sastojaka te izbjegavate sastojke posebno osjetljive na vrućinu (poput jaja ili majoneze). Možete složiti sendviče ili tortilje, poslužiti voće i povrće, kekse i grickalice. Ja sam narezala sir na kockice i poslužila cherry rajčice, za to su dobro došle drvene "čačkalice" koje sam također pronašla u Offertissimi.




Osim slanih grickalica, ne smijemo zaboraviti ni desert. A ovaj je bio toliko dobar da ću vam dati i recept. No, prije toga bih napomenula da su deserti u staklenim teglicama idealni za piknik. Lako se prenose, neće se razlijevati iz posude te ih možete složiti u rashladnu kutiju bez straha da će se oštetiti. Ranije sam već pisala recept za cheesecake u teglicama te ću vam ostaviti i taj recept, no ovoga puta sam se odlučila za mousse od tamne čokolade koji je savršeno pasao uz bobičasto voće koje sam u njega ubacila.



Osim hrane, na piknik svakako ponesite i šešire za zaštitu od sunca, a niti sredstvo protiv komaraca neće biti viška. U Offertissimi imate citronela svijeće koje će osim zaštite od komaraca doprinjeti i ugođaju ukoliko se vaš piknik produži i do večernjih sati.


Ja sam odabrala i ovaj simpatični ručni ventilator da se mogu malo rashladiti, a uzela sam i par pištoljčića na vodu. Vjerujem da bi se njima u ljetnim danima jednako obradovali i odrasli i djeca.


Ne preostaje vam ništa nego skoknuti do Offertissime i baciti dekicu na travu. Uživajte i izvucite maksimum od ovog (čudnog) ljeta.





Matea


*sadržaj sponzorira Offertissima

bottom of page