top of page

Trick or treat

Disclaimer: nemojte hejtati ono što vam se ne sviđa, jednostavno preskočite. Ja Halloweenu ne pridajem veliku važnost, ali volim sve "festive" i tematski. I zato jedna slatka, jednostavna i brza ideja za Halloween keksiće. Tko voli, nek izvoli!



Mislim da jednostavnije od ovoga ne može, a stvarno su simpatično ispali.

Ukoliko imate recept za prhke keksiće, koristite taj svoj provjereni. Ja ću vam ostaviti link na recept po kojemu sam ja radila, ispali su jako ukusni. One koje nisam ukrasila fondantom sam zalijala čokoladom i baš su odlični.



Ove kalupe sam pronašla u trgovini Sve i svašta. Za oblik duha bi uz male preinake mogli iskoristiti i oblik božićnog zvona (njega vjerojatno više vas ima kod kuće, a i možda ga je lakše pronaći).



Kekse pripremite prema receptu. Pustite ih da se ohlade.



Kupljeni fondant (ove sa slika imate u svakoj prehrambenoj trgovini) razvaljajte na što manju debljinu. Izrezujte ga istim kalupom kojim ste izrezivali i keksiće. Budući da se keksi kod pečenja malo povećaju, taman će biti mala razlika u veličini keksa i fondanta. Fondant ćete na keks fiksirati vodom. Kistom ćete premazati keks te zalijepiti fondant.

I onda ostaje samo iscrtavanje. Za to možete koristiti boje ili otopljenu čokoladu. Ja sam se odlučila za čokoladu. Rastopila sam je te malo ohladila i uz pomoć slastičarske vrećice i nastavka s malom rupicom iscrtala ove oblike.



Rekla sam da je jednostavno i vidite da nisam lagala.


Boo, witches!


Matea

bottom of page