top of page

Kuglice u tkanini (11/20)

Danas vam pišem o diy kuglicama za bor. Ako ste se zaželjeli novih ili su vam možda neke stare dosadile, pa ćete im poželjeti napraviti makeover. Imate neku zanimljivu tkaninu pri ruci? Odlično! A ako i nemate, možete kupiti malo materijala u trgovini tkaninama - uzmite 20ak cm dužine. Ovisno o širini materijala, ta "traka" od 20 cm će vam biti dovoljna za nekoliko kuglica.


Što će vam sve trebati?

  • stiropor kuglice/ plastične kuglice/ stare kuglice koje trebaju makeover

  • tkanina

  • cvjećarska žica ili špaga

  • dekoracije po želji


Postupak je jednostav i brz. Ako koristite stiropor kuglice, potrebno je prvo fiksirati špagu/trakicu za vješanje. Ja sam to napravila uz pomoć žice koju sam upiknula u stiropor. Budući da će se sve još dodatno stegnuti, nema brige da će ispasti. Ako imate plastične kuglice, traku možete i zalijepiti, a ako koristite već gotove kuglice, one već imaju omču kroz koju je samo potrebno provući špagu. Tkaninu izrežite na kvadratiće dimenzije koja odgovara veličini kuglica koje ćete koristiti te omotajte kuglicu. Na vrhu dobro stegnite žicom ili špagom. I sada vam samo preostaje ukrašavanje kuglice. Dodajte zelenilo, mašne, zvončiće ili neke druge ukrase po želji.


Ja sam kombinirala dvije tkanine koje divno idu zajedno, a odlučila sam se za farmhouse stil kuglica budući da sam ih namjenila za drvce u vikendici. Pustite mašti na volju i prilagodite ih svom domu i ostatku ukrasa koje ćete koristiti.


Znate sve, #20xmasdiys <3 I hvala na divnoj podršci za cijeli ovaj projekt!


Matea

bottom of page