top of page

DIY prstenovi za ubruse

Moram priznati da mi je, uzevši u obzir sve blagdane, upravo uskršnji jelovnik - najdraži. S tim na umu, odlučila sam se za jedan "uradi sam" projekt koji će nam dodatno uljepšati blagdanski stol - prstenovi za ubruse. A zašto ne biste i vi probali nešto slično?


Partner u ovom postu mi je Offertissima jer sam baš tamo pronašla sve što mi je bilo potrebno za ovaj DIY: glinamol, figurice zečeva i akrilne boje.


Od "alata" mi je bio potreban valjak za tijesto, nož, kist/spužvica, pištolj za vruće ljepilo te jedan tuljac od papirnatih ručnika i malo prozirne folije.


Postupak je jednostavan, no treba računati na vrijeme sušenja između koraka.


Postupak izrade:


Tuljac od papirnatih ručnika (ili nešto sličnog oblika) omotajte prozirnom folijom.

Glinamol podijelite na jednake komadiće. Najlakše je napraviti kuglice, tako ćete najlakše dobiti približno jednaku količinu. Kuglice neka budu veličine većeg oraha, ovisno o promjeru tuljca koji koristite, ali to bi trebalo biti dovoljno.

Uzmite kuglicu te ju razvaljajte na traku debljinu 3 - 4 mm. Tankim nožem odrežite rubove. Dobivenu traku omotajte oko tuljca, odrežite višak dužine ako je predugačka te lagano tapkanjem spojite krajeve. Možete vlažnom spužvicom malo zagladiti spojeve. Ponovite postupak onoliko puta koliko vam prstenova treba.


Stavite sušiti 3 - 4 sata, a onda lagano prstenove skinite s tuljca te stavite uspravno na čvrstu podlogu i ostavite da se suši 24 sata. Ovo radimo jer će glinamol popucati tijekom stezanja ukoliko ga ostavimo na tuljcu (ne pitajte kako znam).Nakon otprilike 24 sata glinamol je suh te možemo na bojanje. Ja sam prije bojanja vrućim ljepilom fiksirala figurice na vrh prstena, a vi odlučite kako vam je zgodnije (prije ili poslije bojanja). Kod bojanja budite brzi, nemojte puno puta prelaziti po istom mjestu kistom kako vam se ne bi vanjski sloj glinamola počeo trusiti.

Bila sam neodlučna, pa sam napravila dvije varijante - jednu neutralniju i jednu malo neobičniju - plavu. Koja se vama više sviđa?
BONUS IDEJA


Budući da mi je ostala jedna figurica viška, iskoristila sam je za slatku poklon teglicu. Simpatično, zar ne?!Kako vam se sviđaju ove ideje? Hoćete li se okušati u izradi?


Do sljedećeg posta,

Matea


*post je nastao u suradnji s Offertissimom

Comments


bottom of page