top of page

Zvijezde od papirnatih vrećica (20/20)

I za kraj "zvijezda" društvenih mreža i najčešće viđeni DIY projekt ove godine. No, bez obzira na to, ja sam htjela da bude dio mog projekta. Zašto? Zato što je najjednostavniji način za izradu papirnatih zvijezda koje su jako efektan ukras i svatko ih može izraditi uz minimalni trud. Uz to, papirnata zvijezda kao ukras je bezvremenska. Želim da moj blog bude riznica DIY ideja gdje svatko može pronaći nešto za sebe te želim da ovakve ideje budu zabilježene ovdje čak i kad na društvene mreže dođu neki novi trendovi. Prošle godine sam radila drugačije zvijezde, možete pogledati ovdje. Najbolje da sami odlučite koje su vam draže i brzo se bacite na izradu.Materijal:

  • papirnate vrećice (6 -10 komada)

  • ljepilo (vruće, u sticku ili tekuće)

  • špaga/vezica

  • selotejp ili ljepljiva traka

Papirnate vrećice možete pronaći u DMu ili Mulleru, to su vrećice za pakiranje užine. Možete koristiti i bilo kakve ukrasne vrećice ovakvog oblika (ili škarnicle/škartoce). Ovisno o širini vrećice, razlikuje se broj komada potreban za jednu zvijezdu (6 -10).Vrećice lijepite jednu na drugu. Ljepilo nanosite u obliku (obrnutog) slova T (crta po dnu vrećice i uspravna crta po sredini vrećice). Kada se ljepilo stegne vrh vrećice odrežete u trokut (pratite slike za bolje razumijevanje). Ako želite da vaše zvijezde imaju uzorak, onda sa strane izrežite male trokutiće po želji. Sada treba dodati vezicu. Ja je zalijepim ljepljivom trakom kako bi ostala na mjestu dok se ljepilo za papir ne stegne. Preko vezice nanesem ljepilo u obliku (obrnutog) slova T, kao i između vrećica, te rastvorim zvijezdu i spojim dvije krajnje vrećice. TA - DA! Zvijezda je gotova!*vezicu možete dodati i naknadno, pomoću bušilice za papir


Rekla sam vam da je jednostavno. Igrajte se izrezivanjem različitih oblika i uzoraka, a možete i kombinirati vrećice različitih boja. Vrećice možete rezati i u polukrug pa ćete dobiti drugačiji oblik. Mogućnosti je mnogo i sigurno ni s jednom nećete pogriješiti, isprobajte!


#20xmasdiys na društvenim mrežama. A mi smo službeno stigli i do zadnjeg projekta ove godine. Hvala vam na praćenju i podršci, veseli me što se toliko vas priključilo i okušalo u izradi. <3 Sad malo zasluženog odmora, a u 2021. nastavljamo s nekim novim idejama!


Sretni blagdani!


Matea


Comments


bottom of page