top of page

Zumbuli i zečići

...ili u prijevodu - stiže nam proljeće, a ubrzo i Uskrs. Ne znam za vas, ali ja se izrazito veselim proljeću i svemu što ono donosi. U mojoj glavi, nekako, kao da će s tim toplim proljetnim suncem nestati sve ono loše što nam se nakupljalo kroz dugu i tmurnu zimu. Možda zvuči sanjarski, ali svakako se možemo nadati da će biti tako. A čime ćemo ljepše dočekati proljeće, nego najmirisnijim zumbulima. Sadnice možete pronaći za svega par kuna po vrtnim centrima, ali i u gotovo svakom supermarketu. A sve ostalo potrebno za ovaj jednostavni DIY - u Offertissimi. Oni su već izbacili svoj proljetni vrtni asortiman, pa ćete kod njih pronaći zemlju, sve potrebne vrtne alate, rukavice, ali i divne tegle za sadnju proljetnog cvijeća.Ja sam se za ovaj DIY odlučila za jednu betonsku teglu zanimljivog oblika s vrtnog odjela. A da stvari budu malo zanimljivije, za drugu verziju sam odlučila iskoristiti pekač koji sam našla na kuhinjskom odjelu kako bih vam pokazala da se možete igrati i iskoristiti što god vam padne na pamet. Možda nešto već imate i kod kuće, a ako i nemate, zaputite se do najbliže Offertissima poslovnice jer ćete kod njih pronaći zanimljive stvari po zaista povoljnim cijenama.
Osim teglica, opskrbila sam se i uskršnjim dekoracijama u Offertissimi jer sam vam odlučila pokazati kako, uz par sitnica, ove proljetne tegle sa zumbulima možete pretvoriti u uskršnju dekoraciju koja će vam ukrasiti blagdanski stol.


Pa krenimo. Za početak sam posadila zumbule u svoje tegle. U manju betonsku sam odlučila staviti jednu sadnicu, a u veći pekač sam stavila tri sadnice zumbula. Ako koristite pekač ili neku drugu posudu iz kuhinje, svakako ispod zemlje stavite plastičnu vrećicu kako bi vam posuda ostala zaštićena i čišća.Već ovako posađeni zumbuli izgledaju divno na stolu te mogu biti krasna dekoracija ukoliko birate jednostavnost.Budući da ja zaista volim tematske dekoracije, kod mene nije moglo bez malo jaja i zečića.

Što se tiče manje teglice, nju sam odlučila ukrasiti jednostavnije, koristeći samo ukrasna jaja na štapiću. Budući da je tegla raskošnog dizajna, mislim da je to dovoljno kao mali uskršnji dodatak.Za veću teglu, odnosno pekač, sam ipak odlučila koristiti malo više dekoracija pa sam tako zemlju prekrila slamom i dodala gnjijezdo s jajima. Tu su se našli i zečići koji su neodoljivi te ih možete pronaći u raznim bojama u Offertissimi. Uzela sam i ova sitna jaja, te bih njih posipala po blagdanskom stolu, između dekoracija. Mislim da bi se to lijepo uklopilo i upotpunilo blagdansku dekoraciju.Mogućnosti su neograničene, ovo je samo jedan primjer brzinske dekoracije, no vjerujem da će vas šetnja po Offertissima poslovnici inspirirati jer izbor uskršnjih dekoracija je ogroman.Kao i obično, nadam se da vam je moj post motivacija da se i vi odvažite i isprobate izraditi nešto svojim rukama te uljepšate sebi i svojoj obitelji atmosferu za blagdane.


Do sljedećeg posta,

Matea


*sadržaj sponzororira Offertissima

Comments


bottom of page