top of page

Zimski punč (20/20)

Došli smo do zadnjeg posta #20xmasdiys projekta. Bilo mi je zadovoljstvo i hvala što ste me pratili i podržavali. Zadnji post će biti recept za zimski punč od jabuke. Da ja mogu nazdraviti sebi za uspješan projekt, a vi da se uz njega možete opustiti kada završite sve pripreme.


Ako ste pod stresom zbog nadolazećih blagdana, reći ću vam samo da sve oko čega se uzrujavate zapravo nije bitno. I znam da to znate, no možda će koristiti ako još jednom čujete. Pustite sve i uživate sa svojima, tako brzo prođu ovi lijepi dani i nemojte da bude bitnije vrijeme koje ste proveli u kuhinji ili za usisavačem od vremena koje ste proveli s najdražim ljudima.


Zato...pojednostavite stvari, skuhajte lonac ovog finog punča, uzmite društvene igre ili pustite najdraži film i sjednite sa svojima.


A ovdje je i recept:

  • 1 litra soka od jabuke (100% jabuka)

  • 2 - 3 dcl ruma

  • 3 štapića cimeta

  • 5 zvjezdastih anisa

  • 5 - 10 klinčića 1 narezana jabuka

Sve sastojke stavite u lonac i pustite da zavrije. Tada smanjite vatru i 10ak minuta kuhajte da se okusi prožmu. Pustite da odstoji još 10ak minuta i poslužite.

Još jednostavnija opcija (a meni jako fina) je da umjesto navedenih začina stavite 1 vrećicu gotove mješavine za punč. Ja koristim Kotanyi, ali vidjela sam da imaju i neki drugi proizvođači.


Sok od jabuke bi trebao biti 100% - tni. To vam je onaj sok u staklenim bocama ili tetrapaku koji proizvode OPG-ovi, a nema nikakvih dodatnih šećera u sebi. Mislim da sve veće trgovine to drže ako nemate kod koga kupiti lokalno. S tim sokom je najukusnije jer je okus puniji od onog umjetnog soka.


Sretni vam blagdani!


A ja se sada odjavljujem, ne na dugo, ali mala pauzica će mi dobro doći. Hvala na čitanju!


Matea <3

Comentarios


bottom of page