top of page

Zečići od drvenih kuglica

Pripremila sam jedan zaista jednostavan DIY za Instagram, no ipak mi je bilo žao da ga ne objavim i ovdje. Radi se o zečićima izrađenim od drvenih kuglica i filca.Sve što vam je potrebno za ovakve zečiće su:

  • drvene kuglice (u dvije veličine)

  • filc

  • vruće ljepilo

  • špaga (ako želite napraviti viseće ukrase).


Postupak izrade je jednostavan i traje svega par minuta.
1. Od filca izrežite uši, nije važno da budu identične, a i oblik možete prilagoditi svojim željama.

2. Ako radite viseće ukrase, onda špagom zavežite donji dio ušiju i napravite "ručkicu" za vješanje. Ukoliko ne želite dodavati špagu, samo rukom stisnite uši pri dnu.

3. Nanesite malo ljepila na taj stisnuti dio ušiju i kružnim pokretom ugurajte uši u rupu na manjoj kuglici. Zavrtite par puta dok filc nije ušao u rupu i pustite da se ljepilo stegne.

4. Ljepilom spojite dvije kuglice.I to je sve. Ovakve ukrase možete koristiti za ukrašavanje uskršnjih grana ili jednostavno kao samostalnu dekoraciju.


Drvene kuglice možete kupiti u svakoj hobby trgovini, kao i filc. Također, filc prodaju i trgovine tekstilom.No, osim filca, za uši možete koristiti i druge materijale, poput žice ili bilo kakve tkanine koja zadržava oblik.Nadam se da vam se svidio ovaj brzinski DIY te da ćete se okušati u izradi.


Do sljedećeg posta,

Matea

Commenti


bottom of page