top of page

Zdravije slastice uz Offertissimu

... i Nutrigold proizvode.



Nemojte me krivo shvatiti, sigurno ćemo se ovog Uskrsa počastiti i nekim totalno nezdravim, kremastim kolačem, ali kada su me iz Offertissime pozvali da predstavim novost u njihovoj ponudi - Nutrigold proizvode, nekako se ta ideja povezala s nadolazećim blagdanom te sam vam odlučila pripremiti par "zdravijih" recepata ako iz nekog razloga morate/želite izbjegavati klasične slastice. Osim za ove moje slastice, zdravije alternative možete koristiti i u pripremi svakodnevnih jela. Vrlo je jednostavno uvesti neke male promjene, zamijeniti namirnice boljim opcijama bez velikog kompliciranja. Ja nisam nikakav veliki ekspert za ovu temu te se ne želim tako ni predstavljati, no tijekom godina sam nekako spontano uvela namirnice koje ranije nisam koristila te se veselim otkrivanju novih. Umjesto bijelog brašna pirovo ili zobeno, umjesto običnog ulja kokosovo, umjesto bijelog šećera med, agavin sirup, ertitrit ili kokosov šećer (tu barem izbora ne manjka). To su samo neki od primjera kako jednostavno zamijeniti neke klasične namirnice malo boljom alternativom.



No, da u ovom postu ne bude samo riječi o hrani, na fotografijama pogledajte i ono što mene zapravo još više veseli - keramiku. Već dugo u Offertissimi pronalazim divne šalice po najpovoljnijim cijenama, ali novim asortimanom su nadmašili sami sebe.


Čoko-lješnjak truffles



Moj favorit od tri recepta koja sam vam danas pripremila. Moram priznati da nisam ovakav okus, a ni teksturu očekivala od slastice s ovakvim sastojcima i definitivno je recept koji će se zadržati u mojoj kuhinji.




Kuglice s rižinim popsom



Kada sam u Offertissimi vidjela rižin pops na policama, odmah me privukao te sam došla do ovog recepta. Jako je ukusno, okusom i teksturom podsjeća na čokoladu s rižom. S ovim receptom se definitivno možete poigrati te mijenjati sastojke prema vašim željama.



"Malo zdraviji" kuglof



I zadnji recept koji imam je kuglof, jer što je uskršnji stol bez kuglofa. Ovo je kuglof od pirovog brašna, s kokosovim uljem i eritritom umjesto šećera. Ukoliko imate neki svoj provjereni recept, poigrajte se i probajte tom receptu zamijeniti neke namirnice. Važno je da koliko toliko očuvate gustoću smjese i mislim da tu ne možete puno pogriješiti.



Također, u Offertissimi trenutno imate bogat uskršnji asortiman te svakako pogledajte tamo ako ste u potrazi za dekoracijama kojima ćete ukrasiti svoj dom ili blagdanski stol.



Do sljedećeg posta,

Matea


*sadržaj sponzorira Offertissima

bottom of page