top of page

Zamatanje darova - kućice (6/20)

Znam da je možda još rano i niste počeli zamatati darove, no ovakve kućice se mogu koristiti i za adventski kalendar pa sam htjela ovu ideju podijeliti ranije. Također, osim za pakiranje darova ili za adventski kalendar, kućice su dovoljno lijepe i da budu samostalna dekoracija - posebice ako ih izradite od kartona.



Ove kućice su zapravo prvotno bile zamišljene malo drugačije. Na Pinterestu sam našla ideju za kućice od kartonskih kutija, s mašnom na krovu. No, kada sam pokušavala pronaći kutiju od koje bih to izradila, naišla sam na problem te odlučila izmjeniti projekt jer bi htjela da vam materijal bude dostupan te da izrada bude što jednostavnija. I zato sam napravila kućice od papirnatih vrećica - škarnicla, škartoca ili kako to već nazivamo. Ja sam svoje kućice izradila od manjih vrećica, ali za veće darove možete iskoristiti i velike vrećice - postupak je isti.


Potrebni materijal:

  • papirnate vrećice

  • bijeli marker

  • bušilica za papir

  • ukrasna traka


  • karton za dno vrećice (neobavezno)


Postupak je zaista jednostavan, mislim da će vam iz slika sve biti jasno. Vrećicu treba na vrhu presavinuti da se dobije oblik krova. Na presavinutom dijelu treba izbušiti dvije rupe - na svakoj strani po jednu.

Bijelim markerom treba iscrtati oblik kućice i ukrasiti je po želji, a kroz rupice provući traku i vezati je na mašnu s prednje strane.



Ukoliko želite da vam vrećice budu stabilnije i čvršće, možete izrezati karton dimenzija koje odgovaraju dnu vrećice te ga staviti u vrećicu. Na taj način će vrećica samostalno stajati i zadržati oblik bolje.



Zamislite koliko bi simpatično izgledali ovako zamotani darovi ispod drvca. ❤

Spomenula sam da ovakve vrećice možete koristiti i za adventski kalendar. U tom slučaju ćete na njima naznačiti brojeve od 1 i 24 te složiti ovisno o vašim željama.



*vrećice koje sam ja koristila su iz Mullera, to su vrećice za pakiranje užine te ih pronađite na odjelu sa kuhinjskim potrepštinama


Na društevnim mrežama koristimo #20xmasdiys , pridružite se!


Matea



bottom of page