top of page

Zamatanje darova


Jesu li svi darovi kupljeni? Ako jesu, onda još preostaje samo ih lijepo zamotati da bi radost darivanja bila još veća. U pomoć nam, u ovom poslu, priskače Offertissima s ogromnim izborom ukrasnih vrećica, papira, vrpci, mašni i ostalih ukrasa. A dio posla sam odradila i ja jer sam pripremila čak 4 različite ideje koje vam mogu poslužiti kao inspiracija.



Moglo bi se reći da su ideje rangirane prema zahtjevnosti, pa su tako dvije ideje za one koji će imati vremena da se malo poigraju oko zamatanja darova. Druge dvije ideje su sasvim jednostavne, ne treba vam ništa dodatnog vremena za njih, no opet su "malo drugačije".



Moram napomenuti da u Offertissimi ima veliki izbor ukrasnih papira s raznim božićnim motivima, pa ako je to vaš izbor, svakako se uputite tamo. Ja već godinama najradije biram običan, smeđi papir jer mi on daje najviše mogućnosti za igranje s ukrasima.



Za prve dvije ovogodišnje ideje koristila sam tempere u kombinaciji s ukrasima. Mislim da vam postupak ne moram detaljno opisivati, pa eto ukratko: običnom olovkom lagano iscrtajte oblik koji želite, temperom obojajte te dodajte ukrase. Za fiksiranje ukrasa koristite vruće ljepilo ili neko drugo po želji.


1. Vrata s vijencem


Vrata u boji na koja ću u božićno vrijeme okačiti veliki, lijepi vijenac su moj životni san. Dok se ne ostvari, mogu krasiti nečiji poklon pod drvcem.



2. Autić s drvcem


Jedan od mojih omiljenih blagdanskih motiva je upravo crveni autić s drvcem na krovu - kako vam se sviđa ova ideja?



Osim čistog smeđeg papira, u Offertissimi sam pronašla predivan papir s uzorkom novinskog tiska, u čak dvije boje - crnoj i crvenoj. Za druge dvije ideje sam koristila njega, ali ove ideje će funkcionirati s bilo kakvih papirom.


3. Umjesto mašne vijenac


Dobro, ima i mala mašna, ali odlična mi je ideja vezati trakicom vijenac na poklon. Izgleda elegantno i simpatično.



4. Uz dodatak eukaliptusa


Za vrijeme blagdane, eukaliptus (ali i drugo zelenilo) možete iskoristiti na beskrajno puno načina, a ako ga dodate na darove, sigurno neće proći nezamijećeno.




Nadam se da su vam se svidjele ideje. Ovo je samo mali komadić inspiracije od mene za vas, no mogućnosti su neograničene. Posebice kada imate dostupne simpatične ukrase kao na ovim fotogafijama.




Nadam se da lagano obaveze privodite kraju te da ćete imati vremena za odmor i uživanje s najbližima. Od srca najljepše želje!



Do sljedećeg posta,

Matea


*post je nastao u suradnji s Offertissimom

































bottom of page