top of page

(vruća) čokolada na štapiću (4/20)

Nakon svih onih dekoracija, bilo bi vrijeme da se malo zasladimo. Slažete li se?!


Jedna simpatična ideja koja vam može poslužiti i kao mali božićni poklončić. Recept je toliko jednostavan da ga ne možemo ni nazvati receptom. No, neke upute za izradu će vam možda dobro doći.



Što će vam biti potrebno?

(za 6-10 štapića, ovisno o veličini kalupa)


- 200 g tamne čokolade

- 100 g mliječne čokolade

- 100 g bijele čokolade (opcionalno)

- 1 žličica cimeta

- prstohvat soli

- mrvljeni candy cane slatkiš ili šećerne mrvice

- marshmallow - sljezovi kolačići

- drveni štapići ili žlice

- kalup


Najbolje bi bilo koristiti silikonski kalup - za led, muffine ili nešto slično. Trebati će vam malo (kokosovog) ulja s kojim ćete namastiti kalup. Ako koristite čvrsti kalup, iskoristite malo više ulja da se čokolada ne zalijepi. Na pari ili u mirovalnoj pećnici rastopite tamnu i mliječnu čokoladu u koju ste dodali sol i cimet te napunite kalupe do željene visine (ostavite mjesta za dodatke).Dodajte nekoliko marshmallowa u svaki kalupić. U sredini ostavite mjesta za štapić.Ako želite kombinirati s bijelom čokoladom, sada je rastopite i prelijte preko marshmallowa. Na bijelu čokoladu posipajte mrvljeni candy cane slatkiš ili mrvice.Stavite na 10ak minuta u zamrzivač te umetnite štapiće. Vratite u zamrzivač na sat vremena.


  • Najbolje bi bilo koristiti silikonski kalup - za led, muffine ili nešto slično. Trebati će vam malo (kokosovog) ulja s kojim ćete namastiti kalup. Ako koristite čvrsti kalup, iskoristite malo više ulja da se čokolada ne zalijepi.

  • Na pari ili u mirovalnoj pećnici rastopite tamnu i mliječnu čokoladu u koju ste dodali sol i cimet te napunite kalupe do željene visine (ostavite mjesta za dodatke).

  • Dodajte nekoliko marshmallowa u svaki kalupić. U sredini ostavite mjesta za štapić.

  • Ako želite kombinirati s bijelom čokoladom, sada je rastopite i prelijte preko marshmallowa.

  • Na bijelu čokoladu posipajte mrvljeni candy cane slatkiš ili mrvice.

  • Stavite na 10ak minuta u zamrzivač te umetnite štapiće. Vratite u zamrzivač na sat vremena.




*da izbjegnete nered, čokoladu sipajte u kalupe pomoću slastičarske vrećice ili obične plastične vrećice kojoj ste odrezali čošak

*čokolada će ostati čvrsta na sobnoj temperaturi nakon što se stisnula



Ugrijte si šalicu mlijeka i rastopite jedan štapić. Ako do sada niste bili u blagdanskom raspoloženju, nakon šalice tople čokolade biti ćete sigurno. Ukoliko ćete raditi ovaj recept za poklone, štapiće pakirajte u celofan i ukrasite špagom/trakicom po želji.


Koristite #20xmasdiys na društvenim mrežama ako sam vas inspirirala ovim postom.

Do idućeg posta,

Matea <3

bottom of page