top of page

(vruća) čokolada na štapiću (4/20)

Nakon svih onih dekoracija, bilo bi vrijeme da se malo zasladimo. Slažete li se?!


Jedna simpatična ideja koja vam može poslužiti i kao mali božićni poklončić. Recept je toliko jednostavan da ga ne možemo ni nazvati receptom. No, neke upute za izradu će vam možda dobro doći.Što će vam biti potrebno?

(za 6-10 štapića, ovisno o veličini kalupa)


- 200 g tamne čokolade

- 100 g mliječne čokolade

- 100 g bijele čokolade (opcionalno)

- 1 žličica cimeta

- prstohvat soli

- mrvljeni candy cane slatkiš ili šećerne mrvice

- marshmallow - sljezovi kolačići

- drveni štapići ili žlice

- kalup


Najbolje bi bilo koristiti silikonski kalup - za led, muffine ili nešto slično. Trebati će vam malo (kokosovog) ulja s kojim ćete namastiti kalup. Ako koristite čvrsti kalup, iskoristite malo više ulja da se čokolada ne zalijepi. Na pari ili u mirovalnoj pećnici rastopite tamnu i mliječnu čokoladu u koju ste dodali sol i cimet te napunite kalupe do željene visine (ostavite mjesta za dodatke).Dodajte nekoliko marshmallowa u svaki kalupić. U sredini ostavite mjesta za štapić.Ako želite kombinirati s bijelom čokoladom, sada je rastopite i prelijte preko marshmallowa. Na bijelu čokoladu posipajte mrvljeni candy cane slatkiš ili mrvice.Stavite na 10ak minuta u zamrzivač te umetnite štapiće. Vratite u zamrzivač na sat vremena.


  • Najbolje bi bilo koristiti silikonski kalup - za led, muffine ili nešto slično. Trebati će vam malo (kokosovog) ulja s kojim ćete namastiti kalup. Ako koristite čvrsti kalup, iskoristite malo više ulja da se čokolada ne zalijepi.

  • Na pari ili u mirovalnoj pećnici rastopite tamnu i mliječnu čokoladu u koju ste dodali sol i cimet te napunite kalupe do željene visine (ostavite mjesta za dodatke).

  • Dodajte nekoliko marshmallowa u svaki kalupić. U sredini ostavite mjesta za štapić.

  • Ako želite kombinirati s bijelom čokoladom, sada je rastopite i prelijte preko marshmallowa.

  • Na bijelu čokoladu posipajte mrvljeni candy cane slatkiš ili mrvice.

  • Stavite na 10ak minuta u zamrzivač te umetnite štapiće. Vratite u zamrzivač na sat vremena.
*da izbjegnete nered, čokoladu sipajte u kalupe pomoću slastičarske vrećice ili obične plastične vrećice kojoj ste odrezali čošak

*čokolada će ostati čvrsta na sobnoj temperaturi nakon što se stisnulaUgrijte si šalicu mlijeka i rastopite jedan štapić. Ako do sada niste bili u blagdanskom raspoloženju, nakon šalice tople čokolade biti ćete sigurno. Ukoliko ćete raditi ovaj recept za poklone, štapiće pakirajte u celofan i ukrasite špagom/trakicom po želji.


Koristite #20xmasdiys na društvenim mrežama ako sam vas inspirirala ovim postom.

Do idućeg posta,

Matea <3

Comentários


bottom of page