top of page

Viseći vijenac (19/20)

Za predzadnji DIY ovogodišnjeg projekta sam ostavila nešto, meni, posebno. Viseći vijenac. Toliko jednostavno, a opet toliko efektno. I praktično, uz to. Sve one divne dekoracije blagdanskog stola, s puno svijeća, girlandi i ostalih dekoracija, zauzmu puno mjesta te na kraju na stol ne stane ono najvažnije - hrana. Ovo je odlična alternativa tome, a isto tako ova dekoracija može stajati neovisno o stolu, ukoliko tako želite. Izrada je poprilično jednostavna, pročitajte upute u nastavku.



Materijal:

  • obruč za vijenac

  • cvjećarska žica

  • zelenilo po želji

  • dekoracije

  • špaga

  • ukrasna traka

*ukoliko nemate obruč, možete ga napraviti od metalne vješalice za odjeću (one iz kemijske čistionice)



Kao i za svaki vijenac, počinjemo vezanjem žice za obruč. Dobro stegnite kako ne bi popustila. Počnite dodavati zelenilo te stežite žicom dok ne dobijete širinu i oblik koja vam odgovara. S obzirom da je ovo viseći vijenac, "bolja" strana će biti okrenuta prema dolje, ali ne bi bilo loše da malo popunite i gornju stranu, tek toliko da se obruč ne vidi.



Na gornjoj strani vijenca od žice napravite tri kukice koje će vam držati traku kojom ćete objesiti vijenac. Sada dodajte dekoracije po želji. Ja sam se odlučila za zvončiće te sam htjela da vise s vijenca. Vezala sam ih špagom, no možete koristiti i flaks za onaj "lebdeći" efekt.



Kroz kukice provucite ukrasnu traku i postavite vijenac na željeno mjesto. Ja sam svog postavila iznad stola, skinula sam sjenilo s lampe te vijenac vezala za kabel. Možete postaviti i kukicu u strop te na taj način fiksirati vijenac.


Nadam se da vam se svidio današnji DIY te da vas je inspirirao da isprobate nešto slično. #20xmasdiys


Matea

bottom of page