top of page

Vijenac na obruču (1/20)

Pa krenimo! Prvi znak nadolazećih blagdana za mene je vijenac za vrata. Njega prvog postavljam, a tek onda krećem na uređenje doma. Već godinama sama izrađujem svoj vijenac, a to sam odlučila napraviti i ovoga puta.


Još prošle godine postali su popularni vijenci na kolutovima/obručima, bio ih je pun Pinterest. Situacija nije drugačija ni ove godine, ali sada nam je Ikea olakšala nabavku kolutova jer su ih uvrstili u svoju ponudu. Ostavljam vam link, no moram napomenuti da ih ja nisam tamo nabavila jer su u tom trenu bili rasprodani. Ako vam Ikea nije blizu, savjetujem vam da provjerite u hobby trgovinama jer u jednoj takvoj sam i ja pronašla svoje. (ako znate gdje ih još ima, pišite pa ćemo dodati u post)


Jednog sam ostavila u bijeloj boji, dok sam drugog obojala crnim sprejom za malo drugačiji dojam.



Osim koluta, trebat će vam umjetno cvijeće, ukrasi po želji, cvjećarska žica i pištolj za vruće ljepilo. Za vješanje vijenca iskoristite neku lijepu traku koja će dodatno ukrasiti vijenac. A ako vas muči kako fiksirati vijenac na vrata, prolistajte na kraj posta - pokazat ću vam super trik.


Izradu započnite fiksiranjem žice za obruč. Kada je žica na mjestu krenite sa slaganjem zelenila te ga omatajte žicom. Po želji rasporedite zelenilo, cvijeće, češere ili druge ukrase po želji. Moje slike vam mogu poslužiti kao inspiracija, no mogućnosti su beskrajne.



Kada ste zadovoljni dobivenim rezultatom, žicu zavežite za obruč i odrežite. Ukoliko želite vijenac upotpuniti nekim ukrasom poput češera ili kuglice, fiksirajte ga vrućim ljepilom. Preostaje vam još samo odlučiti na koji način ćete staviti traku za vješanje, hoćete li vezati mašnu ili ne. I to je to!


Budući da ove postove pripremam dosta rano, kako biste vi stigli pribaviti materijal i izraditi sami svoje radove, odlučila sam napraviti jedan zimski vijenac i jedan pravi božićni vijenac. Zimski ću već sada staviti na vrata jer je poprilično neutralan, a s božićnim ću pričekati kraj mjeseca. Jednostavno ne mogu odabrati koji mi je ljepši, a ovako će oba imati svojih "pet minuta".


Obećala sam i jedan trik na kraju posta, pa eto ga. Uvijek sam se mučila s postavljanjem vijenca na vrata, a onda sam naišla na ovu ideju. Samoljepljivu kukicu za vješanje okrenite naopačke i fiksirajte s unutarnje strane vrata i na nju zakačite traku koja drži vijenac.




Nadam se da vam se sviđa prva ideja te da ćete se vraćati na blog skroz do Božića. Svašta zanimljivog vam pripremam te se veselim vidjeti i vaše radove.






#20xmasdiys je hashtag koji ćemo koristiti na društvenim mrežama, bilo bi mi drago da objavite svoje radove ako sam vas inspirirala.

Do idućeg posta,

Matea <3


p.s. rupicu u (maminim) vratima sam napravila još prošle godine kod božićnog dekoriranja, sad me karma stigla pa mi je upropastila slike. mama, obećajem da ću ti to pokrpati prvom prilikom

: )

bottom of page