top of page

Vijenac na komadu drveta

Evo mene s još jednom, last minute, idejom za adventski vijenac. Taman da nabavite sve što vam treba i provedete subotu u izradi vjenčića da bude spreman za prvu adventsku nedjelju. Ovo je zapravo moja ideja od prošle godine, no tada nisam još pisala blog te sam je htjela i ovdje zabilježiti. Na slikama ćete vidjeti vjenčić od prošle godine, ali i novi, koji sam jučer napravila za svoju mamu po istom principu.Sjećam se da je zapravo najveći problem svima prošle godine bio gdje nabaviti komad drveta. Ja sam se za svoje pobrinula još ovog proljeća kada je tata imao neko drvo od kojeg mi je mogao odrezati. No, vjerujem da možete ovakve komadiće nabaviti u nekom drvnom centru, stolariji ili slično. Prošle godine je bilo za kupiti u Emmezeti, a ako netko ima informaciju gdje se može trenutno nabaviti javite mi pa ću ubaciti u post kako bih olakšala i ostalima potragu.

Sve ostalo za ovaj vijenac je vrlo lako nabaviti, a većinu toga imate i kod kuće.

Potrebno vam je:

  • komad drveta

  • četiri svijeće

  • četiri čavlića

  • zelenilo

  • ukrasi po želji

  • čekić, škare, ljepilo

  • špaga ili ukrasna vrpca


Postupak je vrlo jednostavan. Odlučite kako ćete rasporediti svijeće i na ta mjesta zabijte čavliće. Oni će vam poslužiti za fiksiranje svijeća. Kada ste svijeće rasporedili, odlučite kako želite popuniti svoj vijenac. Možete dodati zelenilo ili neke druge ukrase. Nema tu nekog pravila, sve ovisi o vašem ukusu i stilu. I to je zapravo cijela mudrost oko ovakvog vjenčića, a rezultat je divan.


Prošle godine sam isprintala brojeve te ih žicom zavezala oko svake svijeće, koristila sam malo umjetnog zelenila, češere te bijele zvončiće.


Ove godine sam otišla u prirodnom smjeru. Svijeće sam stavila skroz blizu te ih stegnula špagom i napravila mašnu na sredini. Od ukrasa sam koristila umjetno zelenilo, češere i makove.


Bilo bi mi izrazito drago kada bi se poslužili mojim idejama za inspiraciju. I svakako mi se javite sa slikama svojih vjenčića ako sam vas inspirirala i potaknula da izradite svoj (na IG ili FB).


I napokon možemo zapjevati... It's the most wonderful time of the year!


Matea

Comentários


bottom of page