top of page

Uskršnji vijenac

Iako nam pripreme za nadolazeće blagdane ne prolaze u najpozitivnijem tonu, vjerujem da će svatko od nas pokušati učiniti najbolje od trenutne situacije. Ja sam planirala dosta blagdanskih DIY projekata, no budući da se trudim ne izlaziti iz stana i izbjegavam trgovine, snaći ću se s onim što imam kod kuće te vam dati bar nekoliko ideja za dekoraciju. Srećom, moja zaliha craft stvarčica i nije tako mala, a vjerujem da ćete i vi naći nešto od potrebnih materijala kod sebe.


Danas ću vam pokazati jednu simpatičnu ideju za uskršnji vijenac koji možete objesiti na vrata ili zid, a lijepo će izgledati i ako ga stavite na policu.

Osnovno za ovaj DIY su tanke, savitljive grane koje sigurno možete pronaći u nekom grmu u vašem susjedstvu. Osim grančica, trebati će vam cvjećarska žica (ili špaga) kojom ćete grane formirati u vijenac.

Uzmite mali bunt grančica te za njega fiksirajte žicu. Grančice slažite i omatajte žicom dok ne dobijete dovoljnu dužnu za savinuti vijenac. Tada spojite krajeve grančica u vijenac i dobro sve povežite žicom. Od istih grančica trebate napraviti i dva "zečja" uha. Spojite grančice u tanji bunt te presavinite da biste dobili željeni oblik. Uši žicom pričvrstite za vijenac. Ukoliko imate neke ljepše grančice (npr.cica mace) te imate smeđu žicu, možda nećete ni htjeti oblagati vijenac već ćete ga samo ukrasiti. Ja sam koristila zelenu žicu koja se na ovim grančicama dosta vidjela te sam odlučila vijenac obložiti umjetnim zelenilom i cvijećem.

Koristeći žicu pričvrstila sam zelenilo po cijelom vijencu, a vrućim ljepilom sam fiksirala cvijeće. Uši sam odlučila prekriti špagom - jednostavno sam špagu omotala oko grančica uz malo vrućeg ljepila svakih par centimetara kako bi ostalo na mjestu.

*vi ne morate koristiti zelenilo, možete vijenac omotati špagom ili trakom, a možete na njega lijepiti male pisanice ili čak cijeloga obložiti cvijećem


I to je zapravo to. Poigrajte se s materijalima koje imate kod kuće, mogućnosti je mnogo. Vjerujem da će vam dobro doći malo kreativnog rada, meni uvijek popravi raspoloženje.


Do idućeg posta,

Matea

bottom of page