top of page

Točkasti DIY zid

S veseljem vam pišem ovaj post jer sam oduševljena kako je ovaj DIY projekt ispao. Poželjeli smo osvježiti zid u spavaćoj sobi te mi je kao inspiracija poslužio DIY točkasti poster koji sam nedavno radila. Gledala sam u njega i pomislila kako bi bilo zanimljivo imati taj uzorak na cijelom zidu te se rodila ideja da skinemo tapetu koja nam je već dosadila i potočkamo cijeli zid.


Mislim da nema jednostavnijeg načina da se dobije ovoliko dobar efekt na zidu. Postupak (ukoliko već imate bijeli zid) traje svega par minuta, a od materijala će vam trebati samo malo crne boje i jedan kist.



Ja sam se odlučila za boju za školsku ploču (crnu) jer je ona izrazito pigmentirana i gusta te je lako s njom raditi. I nisam pogriješila te vam isto preporučam.


Također preporučam da isprobate kakav otisak ostavlja vaš kist na papiru sa strane te malo provježbate prije nego počnete s iscrtavanjem zida. Napomenuti ću da sam ja krenula s točkanjem na mjestu koje se neće vidjeti (od kreveta) jer tek kada prekrijete dijelić zida dobijete uvid u izgled uzorka, a na ovaj način još stignete napraviti promjene jer se "probni dio" ionako neće vidjeti.

Ono na što obavezno morate paziti je količina boje koju imate na kistu. Kist ne smije biti premokar jer će to rezultirati razlijevanjem boje po zidu, a to nikako ne želite.


Ovo su neke smjernice koje sam vam htjela dati, a za sve ostalo pogledajte video i mislim da će vam sve biti jasno. Ukoliko imate kakvih pitanja, tu sam.



Matea

bottom of page