Pseća rođendanska torta

Naša Zara ima devet godina! To je zaslužilo jednu malu doggy friendly tortu. Na blogu od ranije imate tortu koju sam joj radila za 7. rođendan, no mislim da joj se ova više svidjela. Oba recepta su zapravo slična, sadrže mrkvu i kikiriki maslac, ali na ovu sam dodala i frosting od krumpira koju joj se najviše svidio.


Ovi sastojci će vam biti dovoljni za kalup promjera 10 ili 15 cm. Ja sam pekla u kalupu od 10 cm i torta je malo "nabujala" pa ne bi bilo loše koristiti malo veći kalup ili mrvicu smanjiti količinu smjese.


Potrebni sastojci:

  • 1 jaje

  • 2 žlice kikiriki maslaca

  • 1 žlica maslinovog ulja

  • 5 žlica mlijeka

  • 1 žlica meda

  • 1 velika naribana mrkva

  • 100 g brašna (bijelo ili neko drugo po želji)

  • 1 žličica praška za pecivo

Izmiksati jaje s ostalim tekućim sastojcima te dodati naribanu mrkvu. Sve dobro spojiti i na kraju dodati brašno i prašak za pecivo te sjediniti. Na dno kalupa staviti papir za pečenje, a stranice kalupa premazati uljem. Staviti oko 30 minuta u zagrijanu pećnicu (180°C), provjeriti čačkalicom je li pečeno u sredini. Ostaviti da se ohladi te potom izvaditi iz kalupa i prerezati na dva ili tri dijela, ovisno o veličini kalupa koji ste koristili.



Za frosting:

  • 1 veći kuhani krumpir

  • 3 žlice jogurta

Krumpir skuhati te pustiti da se ohladi. Izgnječiti krumpir, dodati jogurt i dobro izmiksati. Smjesu staviti u slastičarsku vrećicu te njome napuniti i ukrasiti tortu.


Ako svoju njuškicu iznenadite ovom tortom, pošaljite mi sliku. Bilo bi mi drago vidjeti ih!


Matea

© 2020 Little things. All Rights Reserved.