top of page

Proljetni piknik

Napokon je stiglo lijepo vrijeme, i vjerujem da se većina vas veseli boravku u prirodi koliko i ja. Iako se čini da smo proljeće odmah preskočili i zakoračili u ljeto, uvijek se možete smjestiti pod hladovinu nekog drva i napraviti piknik. Upravo post o pikniku vam danas donosim, možda će vam dobro doći ideja za prvomajski boravak u prirodi. A ukoliko negdje s društvom roštiljate, neke od mojih ideja i receptića možete iskoristiti za predjelo i desert.

Kada sam počela planirati piknik, prva asocijacija mi je bio karirani stoljnjak. Ja sam kupila tkaninu (veličine 1,5 x 2 m) u lokalnoj tekstil trgovini, te dala krojačici da mi je porubi. Ako ne znate gdje možete nabaviti tkaninu, Ikea, kao i obično, ima odgovor. Evo linka.

Isto tako, vidjela sam sličan drveni znak na Pinterestu i morala sam to napraviti za ovo fotkanje. Budući da je ova crna boja za školsku ploču, kredom mogu pisati što god želim, a znak će imati stalno boravište na balkonu.

Neku košaru ili ceker sigurno imate kod kuće, u njoj možete nositi stvari. A za hranu bi bilo najbolje uzeti neku rashladnu torbu i ubaciti onaj smrznuti uložak. Tako smo i mi, ali to nije dovoljno fotogenično za slike. (haha)

Hranu sam skroz pojednostavila, a opet bilo je jako ukusno i simpatično. Niže ću vam staviti recepte, to su zapravo više smjernice jer ove zalogaje možete pripremiti kako god vama odgovara.

Imali smo tortilja sendviče, dvije varijante i obje su bile odlične, a priprema je trajala par minuta.

Složila sam nam i male piknik ražnjiće, te uz njih u košaru ubacila baguette.

Za osvježenje sam nam pripremila limunadu s medom, čijim smo se okusom oduševili. Svakako ćemo je opet pripremati i za kućna druženja.

A guštanje ne bi bilo potpuno bez deserta i zato je tu moj cheesecake u teglici. Ovaj recept sam kombinirala sama, a dragi je zaključio da mu je ovo najbolji cheesecake okus do sada. Svakako probajte! Jako je jednostavno, ne peče se i preukusno je.

Evo i recepta, samo spremite sliku ako ga mislite raditi.

Svu hranu sam pakirala u plastične posudice, a servirala na drvenim daskama. Taj korak možete i preskočiti, jer je jednako ukusno i iz posudica. Ponesite si tanjure, salvete i slamke. I nikako nemojte zaboraviti vreću za smeće, kako ništa ne bi ostalo u prirodi.

Ponesite loptu i rekete za badminton, ako idete s društvom. A nemojte zaboraviti ni sprej protiv komaraca, dobro će vam doći.

Mi smo se odlično zabavili kod ovog fotkanja, a onda tako s guštom smazali ovu finu hranu. I jednoglasno zaključili da ćemo piknik avanturu svakako ubrzo ponoviti.

Do idućeg posta,

Matea

Kommentare


bottom of page