top of page

Projekt: balkon

Dolaskom lijepog vremena sve kave, a i poneki obrok selim na balkon. Ove godine sam ga stvarno jedva dočekala s obzirom na dugačku zimu, no napokon nam je stiglo proljeće i vrijeme je za uživanje na suncu.Naš projekt balkon je započeo još prošle godine, no ove godine smo ga napokon priveli kraju. Naravno, ima još nekih sitnica i detalja koje ću s vremenom dodavati i mijenjati, no trenutno sam baš zadovoljna ovim stanjem.


Možda najbolje da krenem od početka. Na slici ispod vidite ovaj drveni "sanduk" koji mi savršeno služi kao polica za cvijeće. To je zapravo naš DIY od prošle godine kojim smo sakrili vanjsku jedinicu klime. Ideja je bila moja, ali brat je odradio najveći dio posla (moram ga ovako javno pohvaliti jer imam u glavi još projekata za koje ga trebam hehe). Ispalo je odlično, klima bez problema radi i dalje, a ne moram ni spominjati koliko bolje ovako izgleda.

Od ostalog namještaja imamo set - okrugli stolić i dvije stolice, kupljen u Emmezeti još prošle godine, ali vidjela sam da ga imaju i dalje u ponudi.

No, ono čemu sam se ovih dana najviše razveselila jer je bilo na wishlisti poprilično dugo su ove dvije klupice s ogradicom koje su nam se tako savršeno (i na milimetar) uklopile. Dugo sam slične gledala u Ikei, no prije par dana sam na ove naišla u Kauflandu, po nešto nižoj cijeni i dimenzija koje nama još bolje odgovaraju te im nismo mogli odoljeti.

Multifunkcionalne su, služe kao spremište u koje ćemo skloniti jastučiće i tepihe kada je loše vrijeme, a ova ogradica nam je odlična za zaštitu od sunca, kao i za malo više privatnosti na balkonu. Uz to, dobili smo i četiri sjedeća mjesta na njima što će nam super doći kada imamo društvo.

Na ogradicu sam objesila lampice i ne mogu vam opisati koliko se veselim večernjim druženjima ovdje uz čašu vina ili koktelčić.

Budući da balkonsko cvijeće nemam gdje sačuvati preko zime, ove godine sam se odlučila većinom na jaglace, maćuhice i samo poneku trajnicu.

A odlučila sam posijati i malo začinskog bilja. Nešto je krenulo brže, dok mi bosiljak i menta malo štrajkaju, ali nadam se da će i oni uskoro. Bilo bi odlično imati svježu mentu na balkonu kada nam se pije mojito, inače jedan od dražih mi koktela.

Jastučići na klupici su iz JYSK - a i trenutno su na sniženju po stvarno povoljnoj cijeni. Tepisi su jednako povoljni, iz Ikee, imam ih od prošle godine i idealni su mi za terasu jer ih je lako složiti i spremiti. Lampice sam naručila s Aliexpressa, a viseće teglice su iz Emmezete.


*ovaj post nije sponzoriran od strane ni jednog spomenutog branda, sve smo sami kupili, a linkove sam vam ostavila u tekstu kako bi se lakše snašli ako vas neki detalj zanima


Ukoliko vas zanima neki detalj koji nisam spomenula, slobodno pitajte u komentarima ili pošaljite poruku na Instagramu, nije mi problem odgovoriti.

Puno pozdrava iz moje relax zone,


Matea

Comments


bottom of page