top of page

Poklon ideja: tematski paketi (17/20)

Blagdani se bliže, a vi ste ostali bez ideja za darove? Pa možda biste mogli razmisliti o slaganju tematskih paketića. Ja sam složila dva - jedan za ljubitelje slatkog i kave, a drugi za pripremu kuhanog vina. Napravila sam i etikete, odnosno kartice koje možete isprinati i na taj način svom paketu dati "ono nešto". Neka vam moji paketići posluže kao ideja, a sadržaj možete prilagoditi interesima osobe koju darujete i budžetu koji želite potrošiti.1. But first... paketić


Trebate darivati nekoga kome je uvijek prva pomisao "but first, coffee" ?


Evo vam ideje, a kako bi dar bio još posebniji napravite miks božićne kave. Recept je sljedeći:

  • 5 žlica instant kave

  • 3 žlice bijelila za kavu (creamer)

  • 1 žlica mljevenog cimeta

  • 1/2 žlice mljevenog muškatnog oraščića

  • 1/2 žlice mljevenog đumbira

Ovo vam je omjer sastojaka, a vi ga povećajte u odnosu na veličinu posudicu koju želite napuniti. Napravite etiketu na kojoj će pisati "božićna kava" i vežite je vrpcom za teglicu.Isprintajte "but first" etiketu koju ću vam ovdje ostaviti i umetnite je u paketić. Kupite zgodnu šalicu i nešto slatko. A ostatak paketa ispunite ovisno o interesima osobe koju darivate, kao i o budžetu koji imate za ovaj poklon. To mogu biti slatke čarapice, božićni ukras ili neka druga sitnica.


PRINTABLE BUT FIRST ETIKETU pronađite ovdje.2. Paketić za kuhano vino


Ovaj paketić sam zamislila kao poklon iskustvo. Kao kit za cozy večer. Kupite slatku košaricu/posudu, ubacite šalice ili lončiće te složite u jednu teglicu začine za kuhano vino. Ja sam koristila štapiće cimeta, zvjezdasti anis i klinčić.


Otprilike sam na 1 štapić cimeta stavila 3 zvjezdasta anisa i 5 klinčića, no to zaista nije toliko bitno budući da se može kod kuhanja dozirati ovisno o ukusu.


Ubacite bocu crnog vina (ja sam stavila 2 male jer je tako bolje pasalo u moju posudu) i etiketu s receptom koju sam vam pripremila. Dodajte i jednu naranču, a paketić možete upotpuniti i nekom društevenom igrom, kartama ili filmom na dvdu kako bi kit za cozy večer bio potpun. Vjerujem da oduševljenje ovakvim poklonom neće izostati.


PRINTABLE ZIMSKO KUHANO VINO ETIKETU pronađite ovdje.Ja sam vam prikazala dvije "teme" za paketić, no mogućnosti je mnogo. Primjerice baking kit u koji ćete staviti sve potrebno za pripremu kolača, lijepu pregaču i neki zanimljivi recept. Movie night kit može sadržavati kokice, piće i film, a spa night kit kupku, kremice i svijeće.Nadam se da vam se sviđa ova ideja. #20xmasdiys


Matea <3

Comments


bottom of page