top of page

Papirnati ukrasi (13/20)

Papirnate zvijezde su baš hit ove godine, posvuda ih viđam. A zapravo nije ni čudo jer za izradu jedne vam treba doslovno 3 minute, a lijepo će ukrasiti neki kutak vašeg doma ili biti super "backdrop" za neki party ako ih napravite više. Planirala sam ih napraviti i ranije, ali nisam nalazila papir kakav sam si zamislila i već sam mislila odustati. No, onda sam u DMu našla divne papire i zvjezdice su tu.



Od materijale će vam trebati: ukrasni papir, špaga ili vezica (ja sam koristila flaks jer nisam htjela da se vidi špaga) i ljepilo (vruće po mogućnosti, no nije nužno). Nikad manja lista materijala, a i upute za izradu će biti jednako kratke.


Poslikala sam korake izrade kako bih vam najbolje prikazala postupak.


  1. Trebaju vam dva papira pravokutnog oblika; dimenzije prilagodite veličini zvijezde koju želite dobiti. Čim napravite prvu dobit ćete bolji dojam o omjerima.

  2. Papire svinite u "harmoniku" po kraćoj strani. Važno je da završite s istim rubom kakvim ste i krenuli, ako vam ostane višak papira, odrežite ga.

  3. Harmonike presavinite po pola.

  4. Špagom ili flaksom spojite dvije harmonike na savinutom dijelu.

  5. Rubove odrežite po želji ili ih ostavite ravne.

  6. Ljepilom spojite sve dijelove po rubu kako biste dobili puni krug.

I to vam je to. Na zvijezde možete staviti špagu sa stražnje strane te ih tako vješati. A možete ih i fiksirati na zid dvoslojnom ljepljivom trakom. Ako napravite male ukrase, možete ih koristiti za dekoraciju darova ili dekoraciju blagdanskog stola. Mogućnosti je bezbroj, pustite mašti na volju!


#20xmasdiy i družimo se na IG/FB.


Matea <3

bottom of page