top of page

Organizacija hladnjaka

...i kuhinjskog ormarića.


Ne znam za vas, ali ja po dolasku s godišnjeg uvijek pokušavam organizirati život. Ovaj put se na listi za organizaciju našao frižider. I jedan kuhinjski ormarić kojeg sam se dohvatila još za vrijeme godišnjeg. E, pa ako vas zanima ta tema, nastavite čitati.

Ovaj post je nastao u suradnji s Offertissimom gdje sam pronašla genijalne stvarčice za organizaciju po zaista povoljnim cijenama. Najviše su me se dojmili razni organizatori za hladnjak te ćemo upravo o tome i govoriti u ovom postu. No, kod njih možete pronaći i razne druge organizatore, posude, teglice i ostalo što vam može poslužiti da svoju kuhinju dovedete u red.


Reći ću odmah da ovoga puta slike nisu neke vrhunske kvalitete već služe samo kako bi vam pokazala kako je sve ispalo (no, to je zapravo i bitno, zar ne). Više je razloga za to, jedan je svakako nedostatak svjetla u kuhinji, a drugi je što nemam predivan veliki dvokrilni hladnjak o kojemu sanjam. Ali zato smo i tu, organiziramo kako bismo povećali funkcionalnost i izvukli maksimum od onoga što imamo.



Cilj uporabe organizatora u hladnjaku je postići da sve ima svoje mjesto te da sve namirnice budu lako dostupne. Na taj način se dobiva preglednost sadržaja hladnjaka što uvelike smanjuje količinu hrane koja se ne iskoristi jer je bila negdje iza pa se pokvarila. Isto tako, zbog jednostavnog pregleda lakše je napraviti popis za kupovinu jer se na prvu vidi što nedostaje.



Primjetit ćete i da ja nisam kompletnu površinu hladnjaka popunila organizatorima. To je iz razloga što želim imati i mjesto za neka veća pakiranja ili eventualno posudu s hranom (ili lonac). Osim organizatora, za očuvanje reda će vam dobro doći i naljepnice. Stavite ih i na police u vratima hladnjaka. Ja sam ih označila sa "umaci" i "namazi" te na taj način sve uvijek vraćamo na isto mjesto. Osim polica na vratima, etiketama sam označila samo neke organizatore - one za namirnice koje uvijek imamo u hladnjaku. Ostale organizatore koristim ovisno o namirnicama koje trenutno imam te ih sortiram po sličnosti (npr. voće u jedan organizator, konzerve u drugi i slično).



Odlična stvar je i kutija za "potroši prvo" namirnice u koju ćete stavljati namirnice koje su pred istek roka ili su otvorene pa ih treba čim prije potrošiti.


Isto tako, jako zgodne su i ove male izvlačne posudice za sitne stvari koje zakačite na policu. Njih sam također pronašla u Offertissimi, u nekoliko boja te ih koristim kako mi se mali proizvodi(namirnice) ne bi rasipali po hladnjaku. A kada ih ne trebam, spremim ih u ladicu da mi ne smetaju u hladnjaku.


Osim hladnjaka, želim vam pokazati i kako sam uz pomoć organizatora iz Offertissime organizirala jedan ormarić u našoj kuhinji na moru. Kutije s poklopcima su zapravo namijenjene čuvanju brašna ili sličnih suhih namirnica, no ja sam ih iskoristila za spremanje otvorenih vrećica sa sitnim namirnicama kako bi one sačuvale svježinu. Isto tako, iskoristila sam organizator s malim pretincima za razvrstavanje vrećica praška za pecivo, vanilin šećera i slično. Kako ovu kuhinju koristi više nas, zgodno je da sve ima svoje mjesto da se lakše snađemo.


*prije/poslije pogledajte ispod


Ovdje bi se definitvno moglo još srediti stvari i bolje posložiti, no zasad je svakako bolje nego je bilo te su namirnice lakše dostupne i preglednije.


Pogledajte neke od organizatora koje sam ja koristila (ispod), a za ostale navratite u najbližu Offertissima poslovnicu.

Nadam se da vam je ovaj post bio koristan. Do sljedećeg,

Matea


*sadržaj sponzorira Offertissima




bottom of page