top of page

Od kuhinjske daske do božićne dekoracije

Za vas sam danas pripremila novi DIY projekt. Zapravo, čak dva - 2u1. Ovaj post je pripremljen u suradnji s Offertissimom. Već nekoliko godina zajedno pripremamo blagdanski sadržaj te mi je od cjelogodišnje suradnje baš ova - najdraža. Razlog tome je što Offertissima u blagdansko vrijeme postane nepresušan izvor ideja i materijala za nas kreativce koji volimo nešto napraviti svojim rukama, preraditi ili prenamijeniti. Ako već niste pogledali njihov blagdanski asortiman, pravo je vrijeme da to učinite.


Pa, na tragu onoga što sam iznad napisala, danas ćemo upravo prenamijeniti jedan svakidašnji proizvod u blagdanski decor. Kuhinjska daska će postati božićni ukras i to čak na dva načina. Prvoj ideji će se najviše razveseliti oni malo mlađi, a druga ideja se može prošvercati i kroz cijelu godinu (ne samo za blagdane). Pa krenimo...


Pladanj za djedicu


Što nam je potrebno?

  • Kuhinjska daska

  • Obična olovka

  • Crni marker

  • Tempere

  • Kist


Za početak, uzmite običnu olovku i isplanirajte ugrubo kako će izgledati vaš dizajn. Gumicom lako možete obrisati ako pogriješite. Koristite čašu za iscrtavanje vijenaca kako biste dobili pravilniji oblik. Kada ste olovkom skicirali dizajn, krenite na podebljavanje i ukrašavanje. Za iscrtavanje slova i preciznijih detalja, ja sam koristila marker, a za oslikavanje pladnja tempere. Koristite nerazrijeđenu temperu ili minimalno vode kako bi boja dobro pokrivala i kako se ne bi razlijevala.

Kada ste završili, ostavite da se dobro posuši te naknadno ukrasite dasku mašnom ili drugom dekoracijom po želji.


Pripremite keksiće, čašu mlijeka i mrkvu za sobove te pladanj postavite kod božićnog drvca na Badnjak.


p.s. pazite da Djed Mraz ne zaboravi pojesti kekse i ostaviti mrvice kako bi se mališani dodatno razveselili što se najdraži bradonja baš kod njih pogostio


Dekoracija HOME


Ovo je puno suptilnija dekoracija, zato sam i rekla da bi se mogla prošvercati i kao cjelogodišnja, posebice ako se makne eukaliptus. Ja sam baš zadovoljna kako je ovo ispalo i mislim da bi se posebno lijepo uklopilo u kuhinjski decor.

Što nam je potrebno?

  • Kuhinjska daska

  • Obična olovka

  • Crni marker

  • Tempere

  • Kist


Koristimo isti materijal kao i za prethodni DIY, samo je dizajn drugačiji. Za dizajn zapravo nema ograničenja, ovo su samo dva primjera što se od ovog materijala može izraditi, a mogućnosti su neograničene.


Običnom olovkom iscrtajte dizajn kako biste bili sigurni da će vam slova biti ravnomjerno raspoređena. Za vijenac koristite čašu ili neki drugi okrugli predmet kako bi krug bio pravilan. Crnim markerom podebljajte slova, a temperama iscrtajte vijenac. Ukras možete ostaviti tako ili dodati po želji dekoraciju na dršku daske. Ja sam dodala malo eukaliptusa kojeg sam vezala ukrasnom trakicom.

To je to. Daske su doživljele blagdansku transformaciju, a vi mi pišite kako vam se sviđaju ideje. Koja vam je draža? Hoćete li se okušati u izradi?


Do sljedećeg posta,

Matea ❤️




bottom of page