top of page

Makeover kuglica (13/20)

Odmah ću reći na početku da ja ne priznajem plastične kuglice. Znam, sve znam, ako imate klince ili znatiželjne ljubimce, jasno mi je da su one najsigurnija opcija. I možda jednog dana i ja posegnem za njima, ali zaista mi staklene kuglice imaju puno elegantniju notu i kad god mogu, radije se odlučim za njih. Kada smo (prije 5 godina) slavili prvi Božič u svom stanu, nismo imali ništa od dekoracija za drvce. I tada sam našla povoljne pakete staklenih kuglica, u kombinaciji neutralnih tonova koje su svih ovih godina bile odlična baza za ukrašavanje drvca. No, u tom paketu su se našle i ove kuglice sa slike niže. Jedine koje su imale srebrne detalje i nikada nisu završile na drvcu jer su baš nekako odskakale. E, pa, odlučila sam im napraviti makeover pa da napokon i one ispune svoju ulogu i dođu do drvca ove godine.



Ovaj DIY, odnosno makeover kuglica je toliko jednostavan da vam neke posebne upute ni ne trebaju. Najviše vremena ćete trebati pričekati dok se "kapice" posuše, a za sve ostalo vam treba tek koja minuta. Mene je ona transformacija stvarno oduševila, neprestano sam mužu govorila - "evo već je gotovo".



Materijal:

  • staklene kuglice

  • zlatni sprej

  • crna akrilna boja

  • kist

  • traka/vezica po želji

Imam par napomena...

*zlatni sprej sam ja koristila, no vi koristite onaj koji vama odgovara ili ne morate nikakav ukoliko su kapice u boji koja vam odgovara


*moje kuglice su bile bijele, no ako imate šarene kuglice jednostavno uzmite bijeli sprej te ih prebojajte prije oslikavanja



Prvo sam kuglicama skinula kapice i njima odmah dala novi sloj zlatne boje. Kapice ćete najbolje posprejati ako ih upiknete u stiropor ili karton, tako će se pravilno usušiti bez naslanjanja. Pustite ih da se dobro posuše, a do tada se bavite kuglicama.



Uzela sam crnu akrilnu boju i oslikala kuglice.



Odlučila sam se za otiske kista u raznim kombinacijama, a neke kuglice sam i pošpricala razrijeđenom akrilnom bojom (akrilna boja s par kapi vode kako bi bila rjeđa). Meni se ova kombinacija jako sviđa, no vi u mix možete dodati i točkice, crtice i slično. Svi ti oblici će jako lijepo pasati jedan uz drugi budući da se radi o crno - bijeloj kombinaciji. Kuglice stavite sušiti na štapiće koje ste fiksirali u kutiju ili stiropor kako bi se osušile bez oštećenja boje. Kada su kuglice i kapice suhe, spojite ih i dodajte im vezicu u boji po želji.



Nije li ovo bilo jednostvano? A rezultat su potpuno nove, trendy kuglice.




Nadam se da ćete isprobati ovaj ili neki drugi DIY iz mojih postova. Koristiti #20xmasdiys za objave na društevnim mrežama kako bi se i drugi mogli inspirirati.


Matea

bottom of page