top of page

Line art pisanice

...dobro, nisu baš sve line art, ali valjda može proći ovaj naslov. Još od prošle godine imam sličnu ideju spremljenu na Pinterestu i kada sam našla bijela jaja, odmah sam znala da ću je isprobati. Postupak je zaista jednostavan, a za iscrtavanje vam treba samo mirna ruka i malo mašte. Neke oblike sam crtala iz glave, a za druge sam na Pinterestu pretražila line art flowers, pa sam otprilike pokušala slijediti takav obrazac.
Potreban materijal:

  • bijela jaja

  • akrilna boja (ili tempera)

  • kist

  • crni markerPotrebno je prvo skuhati jaja. Ako vam kod kuhanja jaja uvijek popucaju, probajte ovako. U lonac složite jaja u jednom sloju/redu i prelijte ih hladnom vodom. Treba biti otprilike 2 cm vode iznad jaja. Stavite lonac na vatru i pustite da voda zavrije. Čim voda zavrije, ugasite vatru i ostavite jaja u vrućoj vodi (srednja jaja - 12 min, velika jaja -15 min). Nakon isteka vremena, jaja izvadite iz vode i pustite da se ohlade.


Nakon što su jaja spremna za oslikavanje pripremite si boju i kist. Ja sam htjela dobiti nekoliko sličnih nijansi za neki ombre efekt te sam u rozu boju dodavala bijelu i sivu. Na svakom jaju nacrtajte neki okruglasti oblik. Jedan ili više, po želji. Pustite da se u potpunosti osuši.


Kada se boja osušila, crnim markerom iscrtajte line art oblike ili neke druge oblike. I to je to, vaše pisanice su gotove.


*na jajima kupljenim u supermarketu običnu bude otisnut broj, njega možete skinuti alkoholnim octom i blazinicom

*ukoliko ne možete nabaviti bijela jaja, postoji tehnika izbjeljivanja običnih jaja octom (pretražite na YT)


Do sljedećeg posta,

Matea


Comments


bottom of page