top of page

Koliko još do Božića? (1/20)

Do Božića je još točno 40 dana. A kako bi u svakom trenutku znali koliko je još vremena ostalo i kako bi se dolasku blagdana još dodatno veselili, treba vam jedna simpatična tabla za odbrojavanje.Vjerujem da negdje doma imate okvir kojemu je napuklo staklo ili ga više ne trebate za slike/postere. To će vam biti baza ovog projekta.


Osim okvira, trebati će vam:

  • crna boja za školsku ploču

  • valjak za bojanje

  • obična olovka

  • bijeli marker

  • kreda

  • traka/mašna po želji

Okviru izvadite staklo. Ukoliko se okvir rastavlja, izdvojite zadnju stranu. Ako se ne rastavlja, obrub mu zaštitite papirnom trakom. Unutrašnjost okvira (ili zadnju stranu) obojajte crnom bojom za školsku ploču. Nanesite 2 - 3 sloja boje te između svakog ostavite minimalno sat vremena da se posuši (a prije korištenja krede ostavite barem 24h).

*moj savjet je da boju nanosite valjkom (najbolje spužvastim) kako vam ne bi ostale crte od kistaKada je boja na dodir suha uzmite običnu olovku te lagano ispišite natpis i nacrtajte oblik (za pravilni oblik kruga uzmite tanjurić ili nešto slično te iscrtajte oko njega). Nemojte jako stiskati olovku kako bi mogli izbrisati ukoliko pogriješite.

Kada ste zadovoljni natpisom, bijelim markerom podebljajte slova te iscrtajte detalje na vijencu. Ako želite, na vijenac možete dodati malu mašnu koju ćete fiksirati vrućim ljepilom.Okvir možete dodatno ukrasiti zelenilom i ukrasnom trakom, ako želite da izgleda bogatije. Ja sam se odlučila za jednostavniji izgled kako bi se ljepše slagao s ostalim dekoracijama koje imam.Vjerujem da će vam ovaj DIY izvući osmijeh na lice svaki put kad odbrojite još jedan dan manje do Božića. Kredom zapišite koliko je dana ostalo.


Veselim se vidjeti vaše izvedbe. Označite me na društvenim mrežama i koristite #20xmasdiys kako bi sve ideje imali na jednom mjestu i inspirirali jedni druge. <3


*boju za školsku ploču možete kupiti u svakoj trgovini bojama ili građevinskim materijalom (Bauhaus, Pevec itd) - ako vam treba samo za ovaj DIY, uzmite najmanje pakiranje

*bijeli marker sa slike imate u Mulleru (vjerujem i u drugim papirnicama)


Matea

bottom of page