top of page

Keksi u teglici + printable etikete (8/20)

Za danas sam vam pripremila jednu super ideju za diy poklon. Idealno za pokloniti susjedima, učiteljici ili odgojiteljici vašeg djeteta. Ma zapravo, vjerujem da će svakome izvući osmijeh na lice. Na ovaj način poklanjate i iskustvo (pečenja kolačića), a takvi pokloni su uvijek najbolji. U današnje vrijeme, kada svi baš jako žurimo, homemade poklon ima još veću vrijednost. Pripremila sam vam i dizajn uputstva i etiketice koji možete preuzeti, isprintati i tako dodatno uljepšati ovu slatku teglicu.


Koristite teglicu zapremnine oko 8 dl (do maksimalno 1 l). Veća teglica će vam ostati poluprazna, pa to neće lijepo izgledati. Sastojke lagano sipajte u teglicu redoslijedom kako je niže napisano, pokušajte rasporediti sastojke i uz rub teglice kako bi se slojevi lijepo vidjeli. Mjere su u šalicama (cups), a ako nemate mjerne posude, koristite šalicu od 250 ml.

Sastojci:

  • 1 1/2 šalica oštrog brašna

  • 1/2 čajne žličice praška za pecivo

  • 1/2 čajne žličice sode bikarbone

  • 1/4 čajne žličice soli

  • 1/2 šalice smeđeg šećera

  • 1/2 šalice bijelog šećera

  • 2/3 šalice nasjeckane čokolade

  • 2/3 šalice nasjeckanog candy cane slatkiša ili M&M's bombončića

Vidjet ćete da je zadnja stavka na odabir. Odlučite se za jednu opciju te prema tome odaberite i etikete koje sam pripremila. Isprobala sam obje opcije i moram priznati da mi je ova s bombončićima ipak mrvicu draža iako su i candy cane keksići zanimljivi.

Za izradu ovih keksića potrebno je dodati još 1/2 šalice otopljenog maslaca, 1 jaje i 1 čajnu žličicu ekstrakta vanilije. Sve to će pisati na uputama za pripremu koje sam vam dizajnirala i koje možete zakačiti na teglicu.


Ovdje možete preuzeti etikete za printanje:
Poigrajte se s različitim vrpcama, dodajte poneki ukras i zalijepite etiketu na poklopac staklenke. Upute za pripremu pričvrstite kvačicom ili zavežite vrpcom. I gotovi ste.Ovako će izgledati pečeni keksići, a osoba kojoj ste poklonili ovu teglicu će sigurno zapamtiti koliko ste pažnje posvetili izradi poklona.Do idućeg posta,

Matea

Comments


bottom of page