top of page

Kako složiti zidnu galeriju?

U suradnji s Desenio posterima danas ću vam pokazati moj novi gallery wall u spavaćoj sobi.


Odmah na početku ću napisati kod za popust (MATEAHALILOVIC) s kojim dobivate dodatnih 10% popusta na već 30% snižene postere. Ako vas zanima, kliknite OVDJE.


Kod je aktivan od 28. do 30. srpnja 2020.


Desenio posteri su odlične kvalitete (meni ovo nije prva narudžba), a rekla bih i da takav izbor nećete nigdje pronaći. Ja doslovno mogu satima pregledavati sve te dizajne. Pošiljke stižu kroz svega par dana, odlično zapakirane i ja zaista za njih imam samo pohvale.


No, pustiti ću vas da sami razgledate njihov web, a ja ću vam pokazati što sam odabrala za sebe te s vama podijeliti "tips & tricks" kako napraviti dobar gallery wall.


Budući da ja već u spavaćoj sobi imam točkasti zid, za sebe sam odabrala postere nježnih boja koji se međusobno stapaju i ne ističu previše. Pažnju mi je prvo privukao poster s ružama te sam ostatak slagala oko njega.


Poželjela sam okvire od tamnog drva, no izbor na našem tržištu i nije bio velik te sam odlučila kupiti drvene svijetle okvire (na sniženju) i jednostavno ih obojati tamnom lazurom. Budući da okvir veličine 40x50 nisam pronašla gdje i ostale okvire, njega sam naknadno kupila u već tamnoj nijansi. Cilj ovog malog DIY projekta je bio ukladiti boju okvira. Koristila sam kombinaciju lazura u nijansama hrast i palisander kako bih dobila željenu nijansu.


Kada su svi posteri bili u pripadajućim okvirima, trebalo je odrediti razmještaj. Isprobala sam nekoliko varijanta te se odlučila za onu koja mi se najviše sviđa.Kako bi postavljanje galerije bilo što preciznije, izrezala sam oblik (u realnoj veličini) svih okvira. Izmjerila sam mjesto na kojemu treba doći rupa (odnosno vijak za vješanje) te sam to označila na papiru.

Izmjerila sam ukupnu širinu prostora u koji želim uklopiti galeriju (u mom slučaju to je bilo uzglavlje kreveta). Također sam izmjerila ukupnu širinu galerije (postavljenu na podu). Izračunala sam koliko prostora ostaje sa svake strane te sam prvo na zid postavila lijevu i desnu stranu galerije. Zatim sam još jednom izmjerila prostor koji je ostao između kako bih bila sigurna da ću ostaviti jednak razmak među okvirima te postavila sredinu galerije. Naravno, sve to sam radila uz pomoć libele (vaser vage), a papire sam ljepila papirnatom trakom koja se lako skida sa zida.

Ovo je postupak koji se čini kompliciran, no u konačnici zapravo olakšava postavljanje galerije jer kroz papir (na označenim mjestima) bušite zid te su vam šanse za pogrešku zaista male. Galerija koja se postavlja "od oka" često izgleda neuredno i neusklađeno te bih vam preporučila da koristite ovu tehniku kod postavljanja.


Meni se zaista sviđa kako su se novi posteri uklopili uz točkasti zid, što vi kažete?


Matea

Σχόλια


bottom of page