top of page

JOY - farmhouse - znak (9/20)

Jako sam se veselila izradi ovog znaka. Još prije par tjedana sam kod tate pokupila ostatke raznih daščica i imala sam nekoliko ideja što bih s njima mogla napraviti. Na kraju sam se odlučila za ovu. Ovaj znak, u pomalo farmhouse stilu, sam namijenila za vikendicu, no nažalost nisam ga još uspjela poslikati u tom ambijentu. Obećajem da ću to pokazati naknadno, mislim da će se tamo divno uklopiti.



Ako se odlučite izraditi nešto slično, možete iskoristiti bilo kakvu dasku. Ako imate više manjih, spojite ih kao što sam ja napravila. Ako, pak, imate jednu dužu dasku - možete ju iskoristiti u oba smjera (uspravnu ili polegnutu), ovisno što vam više za prostor odgovara. Ukoliko želite ovaj znak vješati na zid, sa zadnje strane mu dodajte konop - divno će izgledati.



Odlučila sam se za riječ "JOY", najviše zbog toga što mi se svidjela ova fora s vijencem umjesto slova "O", no možda će se vama više svidjeti riječi poput "hope, love, home, christmas" ili pak hrvatske inačice "radost, obitelj, nada" i slično. Mogućnosti su neograničene. Za pravi farmhouse dojam, dodajte koji detalj od karirane tkanine. Ja je u ovom trenu nisam imala, ali kada dođem do nje zamijeniti ću mašnu.


Idem vam opisati kako sam izradila ovaj znak.


Materijal:

  • 3 daščice

  • 2 letvice

  • vijci za drvo (6 kom)

  • akrilna boja (i kist)

  • vijenac

  • dekoracije po želji

Imala sam tri daščice koje sam odlučila spojiti. Ja sam svoje pripremila i odrezala na istu dužinu. No, za još rustičniji izgled one mogu biti različitih dužina te neurednih rubova. Da bi ih spojila, trebale su mi dvije letvice koje ću vijcima fiksirati sa stražnje strane. Kada koristite ovako drvo uvijek prije izbušite rupe, pa onda stavljajte vijke. Ja to nisam napravila (iako sam znala što će se dogoditi), pa su letvice malo popucale, no sve je i dalje čvrsto i stabilno.

Kada sam spojila letvice, vrijeme je za oslikavanje.



Običnom olovkom sam iscrtala oblik slova J i Y, a u sredini sam ostavila mjesto za vijenac. Akrilnom bojom sam podebljala slova i ostavila da se posuši. Ja sam kod kuće imala ovaj pleteni zeleni vijenac, svidjelo mi se kako se on uklapa sam po sebi te sam odlučila samo staviti mašnu i malo eukaliptusa na njega. Vijenac možete napraviti sami od običnih, savitljivih grančica poput vrbe te ga onda ukrasiti zelenilom. Na podlogu sam ga fiksirala vrućim ljepilom.



Znak je gotov. Kao što sam napomenula, ako ga želite koristiti kao ukras na zidu u gornja dva kuta mu pričvrstite konop (sa stražnje strane).



*akrilnu boju možete nabaviti u hobby trgovinama (moja je iz Chemaca), ali i u trgovinama poput Kika, Jyska, Mullera i slično

*pleteni vijenac je iz trgovine Dobar partner


Nadam se da vam se post svidio te da ćete mi se pridružiti u širenju blagdanskog duha kroz #20xmasdiys na društvenim mrežama.


Matea



bottom of page