top of page

Jesenske DIY dekoracije

Iako se svi već lagano pripremamo za blagdane, ne smijemo zaboraviti odati počast jeseni. Nekako kao da je preskočimo svake godine jer dugo tugujemo za ljetom i onda nam se odjednom prišulja blagdansko razdoblje. E, pa zato sam ja, u dogovoru s Offertissimom, odlučila izraditi par jesenskih dekoracija prije nego me potpuno obuzme božićno ludilo. Ako ste već počeli pripremati blagdanske dekoracije, sve ove ideje možete prilagoditi i tom razdoblju.


Kada pripremam postove u suradnji s Offertissimom, proces obično ide ovako. Odem u njihovu poslovnicu, razgledam i čekam da dobijem ideju. Ovoga puta su mi za oko zapele tri stvari - obruči za goblene, mala kantica za zalijevanje cvijeća i veliki stakleni vrč (za vino). A u što sam ih pretvorila (i kako) pogledajte u nastavku.



  1. Vijenac na obruču za goblene

Jako sam se razveselila kad sam obruče pronašla u ponudi Offertissime jer postoji toliko ideja što se sve s njima može izraditi. Ovoga puta sam se odlučila za jesenski vijenac (za vrata)/ zidni ukras. Sve ovisi kako vam se više sviđa - lijepo izgleda na vratima, ali isto tako može se staviti i na zidnu policu.



Za početak, u obruč je potrebno umetnuti tkaninu. Ja sam se odlučila za jutu jer mi ona lijepo paše uz jesenske tonove. Uz pomoć vijka, obruč se razdvoji te se nakon umetanja tkanine opet stegne. Na taj način dobijemo čvrstu tkaninu na kojoj možemo izvezivati, crtati ili lijepiti.

Ja sam markerom ispisala riječ "JESEN" te sam je izvezla crnim koncem.



Kada je to bilo gotovo, došao je red na cvjetni dio vijenca. Koristila sam umjetno zelenilo i cvijeće te vrućim ljepilom fiksirala na tkaninu. Veliki izbor umjetnog cvijeća i zelenila možete pronaći u Offertissiminoj ponudi. Za kraj sam dodala traku (špagicu) za vješanje, no taj korak možete preskočiti ako ćete ovaj ukras držati na polici.



Kako vam se sviđa rezultat?


2. Cvjetni aranžman u kantici za zalijevanje


Kao i prethodna dekoracija, i ova može stajati samostalno, ali se može koristiti i kao malo drugačija verzija "vijenca" za vrata. Originalne boje kantice mi se nisu najbolje uklapale, ali mi se zato oblik svidio te sam je odlučila obojati.



Koristeći sprej obojala sam kanticu u bež boju, a vrh za zalijevanju u zlatnu kako ne bi bilo jednolično. U kanticu sam ugurala cvjećarsku spužvu (koju uvijek možete pronaći u Offertisimi po odličnoj cijeni) te sam krenula sa slaganjem cvjetnog aranžmana. Koristila sam suho i umjetno cvijeće i zelenilo. Što razigranije to bolje jer različite teksture daju dojam punoće i prirodnosti. Ostalo je još samo dodati traku za vješanje i to je to.



3. Svjetleća dekoracija u vrču za vino


Ok, jednostavnije od ovoga ne može, no kada sam vidjela ovaj vrč odmah mi je došla ideja da bi bilo lijepo u njega ubaciti lampice. Ova dekoracija se može koristiti i u unutarnjem prostoru, no mislim da bi magično izgledala vani kada se spusti magla i rani jesensko/zimski mrak.



Vrč je na sebi imao žuti pleteni obruč i jednostavno ga možete maknuti, no ja sam ga odlučila obojati u crno kako bi dekoracija dobila malo više detalja. To je zapravo "najzahtjevniji" dio ovog DIYa. Osim toga, preostalo je samo ugurati lampice u vrč, a baterije možete zalijepiti samoljepljivom trakom sa stražnje strane. Ja sam u vrč ubacila i malo umjetnog eukaliptusa, no dekoracija može biti i bez toga ako vam se tako više sviđa.



I to je sve. Nadam se da vam se sviđaju ideje te da će vam poslužiti za inspiraciju. Bilo u jesenskoj, bilo u božićnoj verziji.


Do sljedećeg posta,

Matea


*sadržaj je nastao u suradnji s Offertissimom

bottom of page