top of page

Drvca s betonskom bazom (17/20)

Znam, znam...zvuči komplicirano na prvu, ali zaista nije. Žao mi je da ovaj post nije izašao ranije kako je prvotno bilo u planu, da imate više vremena za pripremu. No, umiješala se izolacija i jednostavno nije išlo drugačije. Nadam se da će vam ipak koristiti, ako ne za ovu, onda za sljedeću godinu.



Materijal:

  • suhi beton

  • plastična kanta

  • komad drveta dužine (oko 1m)

  • grane bora

  • cvjećarska žica



Suhi beton zamiješajte s vodom prema omjeru na pakiranju. Sipajte ga u kantu do visine 10 - 15 cm. Mi smo kantu prije sipanja betona pošpricali s WD-40 sprejom kojeg smo imali pri ruci, nisam sigurna je li to nužno no ne može škoditi. Koristite kantu koja vam više ne treba jer ćete je možda morati razbiti kod vađenja betona. Ja sam iz manje kante izvadila bez ikakvog problema, dok sam veću kantu morala razbiti. U sredinu kante fiksirajte drvo kako bi ravno stajalo kad se beton stegne i pustite beton da se u potpunosti osuši.


Kada se sve posušilo i stegnulo, izvadite beton iz kante. Razbijanjem kante ili pak bez toga, vidjet ćete kako će ići. :) Pripremite si grane sličnih dužina. Za deblo zavežite cvjećarsku žicu i krenite dodavati grane te ih stežite žicom. Krenite od donjih grana prema vrhu. Meni je bilo dovoljno samo dva reda, no to će ovisiti o visini vašeg drvca, kao i veličini grana koje koristite. Ne možete tu pogriješiti, važno je samo da dobro žicom stegnete kako se ne bi sve raspalo.


Za prvo drvce sam najprije omotala nekoliko grana po sredini debla kako bi dobila na širini drvca, no to nije nužnu ukoliko imate lijepe, guste grane.




I to je to. Zapravo je jako jednostavan DIY, jedino što traži malo više vremena zbog sušenja betona. Ovakvo drvce možete i ukrasiti ako želite. Ja sam odlučila da će društvo praviti mojim sobovima, sad već imamo pravu malu bajku pred vratima.


Najbolje od svega je što ovakvo drvce možete koristiti više godina. Samo mu skinite grane te spremite stalak na suho mjesto. Iduće godine dodate nove grane i opet imate ovu simpatičnu dekoraciju koja zapravo može poslužiti i umjesto pravog božićnog drvca.



Veselim se vidjeti i vaše radove, koristite #20xmasdiys na društevnim mrežama.


Matea




bottom of page