top of page

DIY vješalica

Sjećate se moje diy prozorske klupčice? E, pa od daske koju sam za tu namjenu kupila, ostao je komadić. Nećemo valjda ovakvo lijepo drvo bacati, zato sam smislila što ću s njime.

Daščicu koju vidite na slici iznad sam prerezala po pola (uzduž) te dobila dvije iste tanje daščice. Napravila sam od njih dvije vješalice.

U bilo kojoj trgovini građevinskim materijalima (ja sam bila u Pevecu) možete naći drvene ručkice koje ćete ušarafiti u dasku. Prije toga, dasku je potrebno obraditi brusnim papirom kako ne bi bilo oštrih rubova. Odredite si razmak na koji ćete postaviti ručkice i jednostavno ih rukom ušarafite. Ja sam to napravila sama, zaista nije teško jer je ovo drvo poprilično mekano.

Nakon što je vješalica gotova, odlučite hoćete li je bojati i kako. Ja sam se odlučila za lazurni premaz u hrast nijansi.

Kada ste vješalicu obojali, preostalo vam je još samo da postavite kukice ili pločice pomoću koje će se fiksirati na zid. Ovdje možete improvizirati, mi smo postavili pločice koje vidite na slici. Budući da one nisu namijenjene za ovakvo korištenje, malo smo ih nakon postavljanja svinuli kako bi se mogle zakačiti na vijke koji su u zidu. I to je to.

Vješalicu možete koristiti za odlaganje stvari, za vješanje dekoracija, a ja mislim da je idealan par mojim lampicama. Jako mi se sviđa ova kombinacija, a nadam se da dijelite moje mišljenje.

Do idućeg posta,

Matea

bottom of page