top of page

DIY točkasti poster

Danas vam pišem o najjednostavnijem projektu ikad s vrlo efektnim rezultatom. Ako se odlučite isprobati, na izradu ćete utrošiti svega 15 minuta, a vjerujem da i većinu potrebnog materijala imate već kod kuće.

Što će vam trebati?


  • bijeli hamer papir

  • crna boja

  • kist

  • okvir

Bijeli hamer papir možete kupiti u bilo kojoj knjižari za svega par kuna. Što se tiče boje, možete koristiti bilo kakvu - akrilnu, temperu ili lak boju. Ja sam imala kod kuće emajl lak (to je boja za drvo/metal) i odlučila sam nju iskoristiti. Pokazalo se kao jako dobra opcija jer je boja tekuća te se vrlo lako radi s njom, a kada se posuši ostaje sjajna što mi se posebno sviđa.


Kist također možete koristiti bilo kakav, no treba imati na umu da veličina kista određuje veličinu uzorka. Na slici možete vidjeti kakav sam ja kist koristila.

Postupak izrade je vrlo jednostavan. Na papir si iscrtajte veličinu okvira, odnosno postera. Namjerno sam izrezivala papir tek nakon sušenja boje jer sam htjela da uzorak bude i po rubovima.

Kist umočite u boju i tapkajte na papir u različitim smjerovima. Najbolje bi bilo da na posebnom papiru prvo isprobate kakav vam otisak kist ostavlja da biste mogli postići što ljepši uzorak. Ja sam se odlučila za ove nepravilne, "dalmatiner" točke, ali možete kistom raditi i pravilnije oblike.

Pustite boju da se potpuno osuši te izrežite papir na potrebnu veličinu i postavite u okvir. Posebno mi se sviđa kombinacija crno - bijelog uzorka sa drvenim okvirom.

Budući da sam sve ostalo već imala kod kuće, mene je ovaj DIY poster koštao 7 kuna koliko je bila cijena hamer papira.


Nije li to sjajno?


Matea

bottom of page