top of page

DIY tegle za cvijeće i balkonski kutakOve godine smo zaista dugo čekali na lijepo vrijeme, pa ajmo ga sada maksimalno iskoristiti. Nadam se da imate neki mali prostor u vrtu ili na balkonu koji možete pretvoriti u malu oazu za uživanje u jutarnjim kavama i večernjim koktelima. Moj balkon mi je već godinama najdraži ljetni kutak, no volim ga mijenjati i svake godine dodati nešto novo/zamijeniti postojeće kako bi dobila svježi dojam i stvorila atmosferu za maksimalno uživanje. Pokazati ću vam kako trenutno izgledaju neki najdraži detalji na mom balkonu, a u ovom postu ćete vidjeti i dvije ideje za DIY na teglicama za cvijeće.Iako su trgovine prepune raznih zanimljivih teglica, poseban je gušt uzeti neke jednostavne i dodati im svoj pečat uz malo boje ili spreja kao što ću vam u nastavku pokazati.


U Offertissimi sam po odličnim cijenama našla keramičke teglice u popularnoj terracotta boji. Osim njih, oduševile su me i teglice koje imaju "betonski" izgled. Uzela sam po tri od obje varijante te smislila dvije različite DIY ideje. Terracotta teglice sam oslikala akrilnim bojama, dok sam za betonske teglice odlučila koristiti zlatni sprej jer mi se jako sviđa kombinacija beton + zlato. U nastavku ću vam ukratko opisati postupak koji je zaista jednostavan, a sve ću popratiti i fotografijama kako bi vam bilo lakše pratiti. Ukoliko se odlučite za ovakav DIY - pustite mašti na volju, a moje fotografije neka vam posluže samo kao inspiracija za početak.


Za terracotta teglice sam uzela tri akrilne pastelne boje te sam ih koristila na sve tri teglice kako bi se zajedno dobro uklopile. Motiv koji sam odabrala je zaista jednostavan i gotov u par poteza kistom. Vjerujem da postupak ne treba dodatno pojašnjavati, a na fotografijama možete pogledati kako su teglice izgledale prije i poslije.


Za označavanje teglica sam koristila drvene žlice na kojima sam crnim markerom ispisala nazive začinskog bilja.

Za drugi DIY mi je bila potrebna papirnata traka i zlatni sprej. Uz pomoć papirnate trake sam na teglicama označila oblike koje sam htjela obojati zlatnim sprejom. Teglice sam potom obojala u nekoliko tankih slojeva i pustila da se dobro osuše. Nakon sušenja sam pažljivo odstranila traku i to je to - teglice su gotove. Jednostvno, a efektno. Zar ne?Osim teglica, u Offertissimi sam nabavila još neke sitnice kojima sam upotpunila svoj kutak za uživanje - jastučiće za sjedenje, čaše sa zanimljivim natpisom, slamke, razne dekoracije poput vaze/vrča koji vidite na slikama.Izbor vrtnog asortimana im je jako dobar i možete pronaći opremu za vrtlarenje, plastične/keramičke/limene tegle raznih oblika i dimenzija, kao i mnoštvo dekoracija kojima možete uljepšati svoj vrt ili balkonski prostor. U svakom slučaju, ne treba puno da prostor pretvorite u malu oazu koja će vam pomoći da maksimalno iskoristite ljetna jutra i duge večeri.


Do sljedećeg posta,

Matea


*sadržaj sponzorira Offertissima

Comentarios


bottom of page