top of page

Dekoracija blagdanskog stola (18/20)

*post je nastao u suradnji s Offertissimom


Svega tri posta su ostala do kraja ovog mog #20xmasdiys projekta i zaista je vrijeme za osmisliti dekoraciju blagdanskog stola. Možda vam se svidi moj prijedlog, pa imate jednu brigu manje.


Odlučila sam se ovoga puta za dekoraciju u prirodnom tonu, s puno zelenila, svijeća i malo drva. Kasnije sam dodala i nešto crveno/zlatnih kuglica pa možete vidjeti koja vam se verzija više sviđa.
Zgužvani stolnjak je u trendu, nemojte se zamarati s peglanjem. Napokon smo i to doživjele, treba iskoristiti dok traje. : )


Na sredinu stola sam složila nekoliko drvenih podložaka i pletenih vijenaca. Praznine sam popunila granama jele i eukaliptusom. Svijeće sam stavila u staklene bočice koje sam za ravnotežu napunila vodom. U uže bočice sam ubacila grančice te ih pretvorila u svijećnjake. Ovo je vrlo jednostavan DIY, a izgleda jako efektno. Kako se vosak topi, tako svijećnjak dobiva još zanimljiviji izgled.Odlučila sam se za divnu kombinaciju bež i plavih tanjura s teksturom iz Offertissime. Čaše za vino su prozirne, a za vodu sam odabrala plave čaše kako bi ih povezala s tanjurima. Pribor za jelo sam omotala u salvetu i vezala špagicom, a od grančice sam izradila mali vijenac na koji sam vezala ime kako bi svatko znao pronaći svoje mjesto za stolom. Ljudi vole kada na nečemu piše njihovo ime, osjećaju se posebno, čak i kad se radi o obiteljskom blagdanskom stolu gdje svi znaju koje je njihovo mjesto.


Ubacila sam i dva plavo - zlatna svijećnjaka, a naknadno sam dodala i već ranije spomenute kuglice.


Sve staklene bočice, svijećnjake, tanjure i čaše možete pronaći u Offertissimi. Drvene podloške sam imala kod kuće, a grančice jele su zapravo donje grane mog božićnog drvca koje je trebalo ukloniti kako bi drvce pasalo u košaru. Ništa kod ove dekoracije nije komplicirano niti teško za izvesti, a sve zajedno izgleda skladno. Svijeće cijeloj dekoraciji daju eleganciju i blagdansku posebnost.


Nadam se da vam se svidjela moja ideja te da sam vas potakla da ove godine uložite malo dodatnog truda kako bi se svi još posebnije osjećali oko blagdanskog stola. #20xmasdiys


Matea

Comments


bottom of page