top of page

Cementni zeko

Za ovaj DIY ćete morati prekopati po spremištu ili garaži i potražiti zalihu preostalog materijala od nekih građevinskih radova. Ja sam našla vrećicu ljepila za pločice te sam to koristila u zamjenu za cement. Moram priznati da se previše ne razumijem u to, ne znam može li smjesa (beton) s cementom ispasti dovoljno "fina" za ovakav DIY, mislim da bi bilo u redu ako ga se miješa s finim pijeskom, no ljepilo se pokazalo kao super odabir.Potreban materijal:

  • cementno ljepilo za pločice

  • voda

  • ispuhana jaja

  • papirnata traka ili selotejp

  • deblja žica (bakrena ili neka druga)

  • brusni papir

  • crni marker

*umjesto ljepila za pločice možete koristiti smjesu cementa, pijeska i vode (beton)


Na slici iznad vidite ljepilo koje sam ja koristila.


1. Potrebno je ispuhati jaja, na gornjoj strani napraviti veću rupu, a s donje strane rupu zatvoriti trakom/selotejpom.

2. U posudi razmutiti ljepilo za pločice s vodom. Vodu dodavati polako dok ne dobijete gustoću smjese koju ćete moći ulijevati u jaja.

3. Ispuhana jaja napuniti smjesom te ostaviti na sušenju. Ovisno o količini vode koju ste dodali u smjesu, sušenje će trajati nekoliko dana. Nakon jednog dana smjesa će se zbog sušenja slegnuti, pa ako želite da jaje bude potpuno dodajte još smjese te popunite tu prazninu.

4. Od žice savinite "uši" te nakon par sati (kad se smjesa malo stegne) umetnite kroz otvor u jaje. Ako vam žica propada u smjesu, fiksirajte je trakom ili selotejpom.

5. Kada vam se čini da se smjesa dovoljno stegnula, nožićem ogulite ljusku te ostavite da se posuši još jedan dan. Kada smjesa posvijetli, suha je.

6. Lagano brusnim papirom zagladite površinu, a ako želite da vam zečići samostalno mogu stajati, onda brusnim papirom izravnajte dno jajeta.

7. Crnim markerom nacrtajte lice, a ako želite na obraze možete dodati malo ruža za usne.


Nadam se da ćete probati napraviti nešto slično. Za sva pitanja, tu sam.


Matea

Comments


bottom of page