top of page

Candy cane čokolada (16/20)

...i ideja za poklon pakiranje. Ovu ideju za pakiranje možete iskoristiti i za bilo kakve kupovne čokoladice, ako ih želite malo posebnije zamotati i pokloniti. A ako želite isprobati ovakvu candy cane čokoladu, pratite upute u nastavku.



Sastojci:

  • tamna čokolada

  • bijela čokolada

  • candy cane slatkiši

  • ekstrakt peperminta ili mente (nije obavezno)


Materijal za pakiranje:

  • staklena teglica s poklopcem

  • komad tkanine

  • špaga/ukrasna traka

  • ukrasi po želji



Nasjeckajte ili zdrobite candy cane te stavite sa strane. Izradu čokolade započnite topljenjem tamne čokolade. Bilo da to radite na pari ili u mikrovalnoj, pazite da vam ne zagori jer onda nema spasa. U otopljenu tamnu čokoladu dodajte par kapi ekstrakta (pepermint ili menta) te promiješajte. Na lim stavite papir za pečenje te tamnu čokoladu razmažite špatulom u tankom sloju (2-3mm). Zatim stavite topiti bijelu čokoladu. Kada se otopila, pustite par minuta da se prohladi te sipajte preko tamne čokolade i lagano razmažite špatulom. Posipajte komadićima candy cane slatkiša i ostavite da se ohladi na hladnom mjestu. Kada se čokolada u potpunosti stegnula, narežite je ili razlomite na komadiće te pakirajte u teglice.




U teglicu stavite čokoladu te zatvorite poklopac. Tkaninu izrežite u kvadratni oblik, dovoljno velik da prekrije poklopac teglice i da ostane tkanine sa strane. Stegnite špagom ili ukrasnom trakom. Da bi vam bilo lakše namjestiti tkaninu, možete je stisnuti tankom gumicom ispod špage. Dodajte ukrase po želji - zelenilo, sitne dekoracije ili papir s porukom.



*Za slučaj da nemate iskustva s topljenjem čokolade - najsigurnije vam je topiti čokoladu na pari jer nema opasnosti da brzo zagori. Na laganu vatru stavite lonac s malo vode i na njega vatrostalnu posudu u kojoj je čokolada izlomljena na komadiće. Lagano miješajte čokoladu dok se u potpunosti ne otopi.



Nadam se da vam se svidio ovaj post, brojimo još samo 4 do kraja ovogodišnjeg projekta. #20xmasdiys


Matea


bottom of page