top of page

Božićne jastučnice (10/20)

Ako kod kuće imate koju običnu, dosadnu, pamučnu jastučnicu samo trebate nabaviti boju za tekstil i to je sve što vam treba za ovaj preslatki DIY. Najbolje od svega je što ju možete prilagoditi sebi i napisati što god želite. Ili nacrtati. Pretražite Pinterest ukoliko nemate već neku ideju u glavi i krenite u oslikavanje.



Post je nastao u suradnji s Offertissimom, kod njih sam pronašla set boja za tekstil i tako se rodila ideja za ovaj DIY. Odmah ću vam reći - ja sam boje testirala, jastučnice sam oprala na 30° u perilici te se tekst ni crtež nisu nimalo oštetili.



Ovo je vrlo jednostavan DIY te ga neće pratiti mnogo teksta, no ukratko ću vam napisati kako sam oslikala ove jastučnice.


Materijal:

  • pamučna jastučnica

  • boja za tekstil

  • obična olovka

  • kist

Prije oslikavanja je potrebno oprati i ispeglati jastučnicu da bi imali ravnu površinu za oslikavanje. Odlučite se za tekst ili dizajn te ga lagano običnom olovkom iscrtajte na jastučnicu. Nakon toga kistom počnite podebljavati preko linija olovke. Koristite tanki kist kako bi bili precizniji. Kada ste završili s oslikavanjem, pustite jastučnicu da se u potpunosti osuši.



Razmišljala sam o dodavanju crvenih kićanki na kutove jastučnica. Ipak sam odustala od toga, no mislim da bi bilo zgodno - zato ostavljam ovdje tu ideju.


Usput ću vam pokazati i par detalja u spavaćoj sobi. Blagdanski ugođaj sam uvela pomoću eukaliptusa i crvene mašne. Eukaliptus je lijep i kad se posuši što ga čini idealnim za ovakve dekoracije.



Tu je i ovaj predivni veliki orašar. On je iz Offertissime i moći ćete ga osvojiti u darivanju na mom Instagram profilu.




Nadam se da vam se svidio i ovaj post. Ukoliko izrađujete DIY prema mojim uputama, koristite #20xmasdiys na društvenim mrežama. Na taj način će možda i vaša objava inspirirati nekoga.


Matea


*sadržaj je sponzoriran

bottom of page