top of page

Božićna teglica (3/20)

Jednu običnu, bijelu teglu za cvijeće možete pretvoriti u pravu božićnu dekoraciju uz malo crne boje. Ja sam već ranije na ovaj način ukrasila jednu vazu koju ste mogli vidjeti na mom IG profilu te sam odlučila sada ponoviti isto i s teglicom. Osim točkica, sada sam dodala i božićni natpis merry and bright, a teglica se može koristiti cijele godine jer ima dvije strane.



Od materijala će vam trebati:

  • bijela tegla za cvijeće

  • crni marker

  • crna boja (koristila sam obični emajl lak)

  • kist

  • transparentni završni lak (nije obavezno)


Postupak je zaista jednostavan i brz, najviše vremena će vam oduzeti pisanje natpisa, a samo točkanje ide jako brzo. Pobrinite se da je teglica čista te da nema nikakvih masnih tragova na njoj. Prvo napišite tekst. Krenite s tankim markerom, a zatim podebljavajte slova dok ne dobijete oblik koji vam odgovara. Ja si obično otvorim neki primjer s interneta te pokušam to interpretirati (dok jednog dana ne savladam kaligrafiju).


Nakon teksta je vrijeme za točkanje. Veličina točkica će ovisiti o veličini kista koji odaberete i o količini boje koju imate na kistu. Nemojte uzimati previše boje kako vam se ne bi slijevala. Točkice iscrtajte oko teksta i skroz po drugoj strani teglice. Pustite da se dobro osuši i to je zapravo to.



Zadnji korak je opcionalan, no ako želite dodatno zaštititi teglicu od skidanja boje, možete je posprejati završnim lakom. Na slici iznad vidite koji ja imam, kupljen je u Mulleru i sviđa mi se efekt koji daje.


Ja sam za sada stavila Pileu u teglicu, a mislim da bi se divno uklopilo i neko malo drvce.


Znate već, koristimo #20xmasdiys na društevnim mrežama i nadam se da ću tamo vidjeti i neku vašu fotku.


Matea <3

bottom of page