top of page

Božićno selo (2/20)

Jasno mi je da neki materijal nemate kod kuće i ne možete ga nabaviti, ali za ovaj DIY stvarno nema izgovora. Sve što vam treba je kartonska kutija, papir za pečenje i malo bijele boje. A rezultat je...pa vidite i sami! <3Materijal i potrebni alati:

  • kartonska kutija

  • papir za pečenje

  • ljepilo

  • skalper ili škare

  • bijeli marker

  • lučice (NA BATERIJE!)

Kartonsku kutiju rastvorite i okrenite vanjsku stranu prema gore (moja kutija je bez natpisa, nemojte da vas to zbuni). Slobodno joj odrežete preklopne stranice s gornje strane, ali s donje strane ih ostavite. Na vanjskoj strani kutije iscrtajte oblik kućica/zgrada i prozore/vrata koje ćete potom izrezati. Za izrezivanje je najbolje koristiti skalper, no vjerujem da ćete se snaći i sa škarama ako ga nemate.
Kada ste izrezali sve oblike, bijelim markerom obrubite prozore/vrata, nacrtajte rolete, popunite krovove i dodajte detalje koje želite na kuće.

*ako nemate bijeli marker, možete iskoristiti i bilo koju drugu bijelu boju (bojice, tempere, pastele ili nešto drugo)


Papir za pečenje (bijeli) zalijepite oko prozora i vrata kako biste dobili privid stakla. Da bi vam selo samostalno stajalo, donje preklopne stranice savijte te dodajte komad kartona pod pravim kutem i fiksirajte ljepilom (najbolje da pogledate sliku, ukoliko moje objašnjenje nije baš jasno). Kada ste to napravili i selo uspravno stoji, gotovi ste!Samo mu morate naći poziciju i iza njega upaliti lučice ili lampice. Ponovno ću napomenuti da lučice moraju biti na baterije budući da vatra i papir nisu dobra ideja.
Ako ćete izraditi neki DIY prema mojim idejama, označite me na društevnim mrežama i koristite #20xmasdiys kako bi svi projekti bili na jednom mjestu i poslužili i drugima kao inspiracija.


Matea


Comments


bottom of page