top of page

Božićni vozni park - u teglici (12/20)

Sjećam se da sam ovu ideju pokušavala realizirati još prošle godine, no nikako nisam uspjevala naći odgovarajući autić. Zato mi se ove godine posrećilo i u Offertissimi sam naišla na ove divne autiće te sam odmah znala što ću s njima. (Mame dečkića, vi ukradite sinovima, vjerujem da ih ionako ima na izvoz.)




Spominjala sam već da mi je autić s drvcem, uz orašara, najdraži božićni motiv. A ovi su mi sada još draži jer sam baš uživala izrađujući ih. Moram priznati da važem hoću li ih držati u teglicama ili bez teglica, no pokazat ću vam obje opcije pa vi odlučite za sebe.

Bit će vam potrebno:

  • autić

  • staklena teglica

  • vezica ili špaga

  • za drvce - pluteni čep i grančice umjetnog bora

  • za poklone - karton i smeđi papir za zamatanje

  • umjetni snijeg

Iako ima gotovih malih drvca koja možete vezati na autić, ja sam se odlučila izraditi svoje. Odrezala sam tri male grančice od umjetne girlande te sam ih stegnula žicom pri dnu. Škarama sam ih pošišala da dobijem oblik drvca. Pluteni čep sam prerezala na pola, nožem napravila rupu u sredinu te kapnula malo vrućeg ljepila. U rupu sam ugurala drvce i pustila da se ljepilo stegne.



Male darove sam radila od kartona. Samo sam ga presavijala kako bi dobila darove različitih veličina. Omotala sam ih kao što inače omatam i velike darove te zalijepila jedan na drugoga da se ne bi rušili.

Drvce i darove sam zalijepila za autiće i zavezala crno-bijelom trakicom s mašnom na vrhu. Meni su već ovako divni, ali gotove autiće možete staviti u staklenke da dobijete efekt snježne kugle. Dno staklenke pospite umjetnim snijegom.



Kako se vama više sviđa? U staklenkama ili bez?

Matea

bottom of page